Sport

‘Winnen zit bij ons in het DNA’

door Elisa De Bruijn

APELDOORN – Nieuwsblad Stedendriehoek besteedt elke week aandacht aan het Business Boxing Gala, dat zal plaatsvinden op vrijdag 3 november in The Gym in Apeldoorn. Namens de krant interviewt Elisa De Bruijn ondernemers die gaan deelnemen in de boksring. Vandaag staan Bennie en Daniël Saija in het spotlicht.

De broers zijn eigenaars van het bedrijf DBS schoonmaakdiensten dat vijf jaar geleden door hen is opgericht. DBS richt zich op glasbewassing, interieurverzorging en op de verzorging van en rondom vastgoed.

“Wij zijn dit boksavontuur aangegaan om onszelf en elkaar buiten het werk uit te dagen”, zeggen de broers. “Als compagnons gaan 90% van onze gesprekken over werk en ons bedrijf, maar naast compagnons zijn wij ook gewoon broers.” Daniel en Bennie vertellen enthousiast hoe deze uitdaging hen als broers dichter bij elkaar zal brengen en de teambuilding zal verbeteren. “Naast deze gedachte zijn wij beiden altijd ontzettend geïnteresseerd geweest in vechtsport. Het beoefenen hiervan stond echt op ons verlanglijstje en het Business Boxing Gala was onze kans.” Alle ondernemende boksers die onder leiding van René Diks en zijn team worden getraind, kregen een half jaar lang de tijd om zich voor te bereiden op het toernooi. “Naast onze fysieke uitdaging op de ladder trainen wij gemiddeld vijf keer per week.”

Energie en voeding

Naast de trainingen passen veel boksers hun dieet aan en stemmen ze dit af op hun trainingen. Aan iedere ondernemer stel ik de vraag hoe zij dit hebben aangepakt en hoe dat hen bevalt. “Wij zijn opgegroeid met lekker eten, wat wij koppelen aan gezelligheid. Het plotseling aanpassen van onze levensstijl was voor ons dus best wel zwaar. Wel heeft het geresulteerd in gewichtsverlies.” Naast het aanpassen van voeding zijn de broers gestopt met het drinken van alcohol en nemen ze verschillende voedingssupplementen om hun herstel te bevorderen.”

Als ik de broers vraag over hun vooruitzichten voor de bokswedstrijd op 3 november en zij denken te winnen van hun tegenstander, antwoorden zij beiden vastberaden: “Ja! Als wij gedacht hadden niet te winnen, hadden we niet meegedaan aan de wedstrijd. Winnen zit bij ons in het DNA.” Hiernaast vraag ik hoe de broers denken terug te gaan kijken op het half jaar lange traject. “Bennie en ik gaan het ontzettend missen”, zegt Daniël. “Wel hopen wij onze nieuwe, gezonde levensstijl vol te houden en hier in door te zetten. Het hele avontuur heeft voor nieuwe contacten gezorgd, zoals trainers en onze teamgenoten. Hier kijken we allebei enorm positief op terug.”

De broers willen graag advies geven aan mensen die willen gaan boksen en sporten in het algemeen. “Ga ervoor! Het is nooit te laat voor nieuwe doelen. Zorg dat je met veel overtuiging in je schoenen staat en begin!” Ook hebben de ondernemende broers een boodschap voor hun tegenstanders: “Wij hopen dat jullie goed voorbereid zijn, wat dat zijn wij zeker. Maak er een mooie wedstrijd van en geniet van het spektakel.”