Sport

Werkgroep Positieve Sportcultuur Apeldoorn, KNVB en NOC*NSF organiseren thema-avond

Op maandag 12 april organiseren de werkgroep Positieve Sportcultuur Apeldoorn, KNVB en NOC*NSF van 19.30-21.00 uur de digitale thema-avond ‘Positieve Sportcultuur’. Met als thema’s: sociale veiligheid bij de sportvereniging en samen buitenspel zetten van racisme en discriminatie.

Ben jij (jeugd)bestuurder, coördinator of vertrouwenscontactpersoon bij jouw sportvereniging in Apeldoorn of de Stedendriehoek? Mis deze avond niet en schrijf je kosteloos in via www.apeldoornpaktaan.nl (bij Trainingen & Bijeenkomsten).

Interactief programma

Vanuit het KNVB-actieplan ‘’Ons voetbal is van iedereen’’ zal de theatergroep ‘Live Your Story’ je aan het denken zetten over de thema’s discriminatie, racisme en LHBTIQ+ met de prikkelende voorstelling ‘Ik wou dat het weer weekend was’. Ook is er aandacht voor het thema sociale veiligheid. Sporten in een veilige omgeving zou voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn. Voelt iedereen zich veilig op en rond jouw sportveld? Janke van der Werf, adviseur sociale veiligheid van NOC*NSF, beantwoordt jouw vragen en geeft praktische tips om jouw club naar een veiliger klimaat te helpen. Tijdens de avond wordt ook de tijd genomen om met elkaar in gesprek te gaan over bovengenoemde thema’s. Daarnaast ontvang je informatie over de mogelijkheden om hier binnen de club een vervolg aan te geven.

Heb je vragen? Neem dan contact met op Tjeerd Lemstra van Apeldoorn Pakt Aan via t.lemstra@stimenz.nl