Sport

Wereldtoppers en familieplezier bij Dutch Masters of Motocross

HARFSEN – Harfsen heeft de eer om het Dutch Masters of Motocross kampioenschap 2023 te mogen openen. Op zondag 19 maart is daarom de absolute wereldtop van de motocross te zien op het Peppelenbos-circuit in Harfsen. Naast volle startvelden is er meer: een hapje en een drankje, plus een ‘blagenparadijs’ voor de kids.

Nederland is momenteel een toonaangevende crossnatie. De concurrentie komt graag naar ons land om in de MX1-klasse de strijd aan te gaan met wereldtoppers als Jeffrey Herlings, Brian Bogers en Calvin Vlaanderen. Herlings is vijfvoudig wereldkampioen met een totaal van 99 Grand-Prix zeges. Bogers en Vlaanderen zijn ondertussen ook GP-winnaars.

Naast deze Nederlandse kanonnen zijn ook voormalig wereldkampioen Romain Febvre (Frankrijk) en zijn Australische teammaat Mitch Evans te zien in Harfsen. In de MX2-klasse zien we onder anderen GP-toppers De Wolf, Moosdijk, Geerts en Elzinga, dus met deze mannen is spektakel gegarandeerd. Op 19 maart wordt in totaal in vier klassen, 85cc – 125cc – MX2 en MXGP, gestreden om de punten. De 85 en 125cc klasse vormen de kraamkamers voor de talenten van de toekomst, met dit seizoen opvallend veel buitenlandse inbreng.

‘Een dagje uit, een dagje Peppelenbos’

Deze slogan geldt ook dit jaar, want de Stichting Motorsport Harfsen heeft gezorgd dat er naast topmotocross veel meer te beleven is. Naast een ruim aanbod aan eten en drinken wordt, opnieuw in samenwerking met Graaf Jantje kinderopvang, een compleet verzorgd blagenparadijs ingericht. Op een afgesloten deel van het circuit zijn de kinderen in professionele handen en worden ze maximaal vermaakt met onder meer springkussens, stormbanen, schminken, allerhande mini-grondverzetvoertuigen en tal van creatieve activiteiten. Kortom: terwijl de kids uitrazen in het blagenparadijs, kunnen papa en mama genieten van de sport.

Netwerken op VIP-paviljoen

Met de wereldtop op bezoek is de Dutch Masters of Motocross Harfsen ook bij uitstek het evenement voor regionale bedrijven om te netwerken. Op het VIP-paviljoen zijn voor ondernemingen nog plekken beschikbaar om samen met relaties geheel verzorgd te genieten van topmotocross. Dus is het tijd voor iets anders dan een skybox bij het voetbal? Boek dan een arrangement voor het VIP-paviljoen en geniet van Achterhoekse gezelligheid gekoppeld aan topmotorsport.

Meer informatie op www.mxharfsen.nl