Sport

Weerzien met oude bekende WHC

door Johan Wind

APELDOORN – Zaterdag 17 november speelt csv Apeldoorn thuis op sportpark Orderbos tegen WHC Wezep. Een tweestrijd die terug is van weggeweest, na een verblijf van drie seizoenen in de eerste klasse van WHC. Tijdens het weerzien aanstaande zaterdag zijn de belangen voor beide teams groot.

Na het duel van komende zaterdag tegen promovendus WHC, is er volgende week een uitwedstrijd tegen het eveneens gepromoveerde Buitenpost. Vooraf zou dat perspectief moeten kunnen bieden voor de mannen van trainer Jeroen Burghout, ware het niet dat de Hoofdklasse B dit seizoen uiterst onvoorspelbaar is. WHC staat momenteel op de voorlaatste plaats met vijf punten uit tien wedstrijden. Twee posities hoger vinden we csv Apeldoorn terug op een dertiende stek met tien uit tien.

Afgelopen donderdag werkte csv Apeldoorn nog een midweekse bekerwedstrijd af tegen derdeklasser SDS’55. Aan het eind stond er een comfortabele 3-1 op het scorebord. Van enig comfort was echter tijdens deze wedstrijd voor csv Apeldoorn geen sprake. Terwijl het Orderbos zich opmaakte voor een penaltyserie na een 1-1 gelijkspel, was het Steven van Es die in de 91e en 93e minuut 2-1 en 3-1 scoorde. De routinier wist daardoor een vroege bekeruitschakeling te voorkomen.

In aanloop naar de wedstrijd van aanstaande zaterdag vroeg ik Van Es met welk gevoel hij vooruitkijkt naar de komende competitiewedstrijden: “Wij moeten in staat zijn de komende twee wedstrijden een goed resultaat neer te zetten tegen WHC en Buitenpost. Ik ga uit van minimaal vier en maximaal zes punten”, aldus een zelfverzekerde Van Es, die op 20 oktober uit bij DETO alweer zijn driehonderdste wedstrijd speelde in het roodgeel van csv Apeldoorn. Sterkhouder Van Es is volgens velen die csv Apeldoorn volgen, aan een uiterst sterk seizoen bezig. Van Es zelf staat daar wat nuchterder in. “Ik vind het een mooi compliment, maar vind zelf dat het best nog wat beter kan allemaal”, besluit een zelfkritische Van Es, die ervan uitgaat dat csv Apeldoorn zich uiteindelijk zal moeten kunnen nestelen in de middenmoot van de Hoofdklasse B. De wedstrijd begint zaterdag om 15.00 uur. Wedstrijdsponsor is C24, het bedrijf voor complete beveiligingsoplossingen met camera- en alarmsystemen.