Sport

‘We hebben ambities met de jeugdafdeling’

Foto: Wout van Zoeren

csv Apeldoorn en Paul de Bruin hebben overeenstemming bereikt over de invulling van de vacante positie van Hoofd Jeugdopleidingen.

De Bruin is bepaald geen onbekende in het Apeldoornse jeugdvoetbal. Hij was eerder Hoofd Jeugdopleidingen bij AGOVV, toen de club de stap maakte naar het betaald voetbal en Peter Bosz als hoofdtrainer een belangrijke samenwerkingspartner was voor De Bruin. Daarnaast heeft hij meer dan tien jaar ervaring bij de KNVB Academie.

Meer doorstroming

Hij kijkt uit naar zijn overstap naar csv Apeldoorn: “Er ligt een mooie basis, mede dankzij het harde werk van mijn voorganger Willem Kempe. Natuurlijk zal ik het nu meer op mijn eigen manier gaan invullen. We hebben ambities met de jeugdafdeling en willen nog meer doorstroming vanuit onze eigen jeugd naar het eerste elftal. Talentvolle Apeldoornse jeugdvoetballers moeten graag bij ons willen voetballen. En ik denk ook dat als er een club bovenuit steekt in Apeldoorn, dat de rest daar ook van profiteert. Bijvoorbeeld door spelers die vanuit onze opleiding bij andere Apeldoornse clubs terechtkomen en daar iets bijdragen.”

De Bruin heeft de nodige connecties die hij zal aanspreken in zijn nieuwe functie. “Met Leo van de Kraats en Edward Sturing van Vitesse spreek ik nog veel, maar ook Eric Whittie van Go Ahead Eagles ken ik goed. Ik denk dat we in die richting nog werk te verzetten hebben. Er stappen spelers van csv Apeldoorn over naar die clubs, maar we moeten ervoor zorgen dat de jongens die het net niet redden, weer bij ons terugkeren. Dat zit niet zozeer in sentiment bij die jongens, maar in het feit dat ze weten dat we bij csv Apeldoorn de boel op orde hebben. Met goede trainers en een gedegen organisatie. We moeten het contact met die jongens warm houden en ze moeten weten dat de deur bij ons altijd openstaat.”

Piramidestructuur

De laatste weken voerde De Bruin al veel gesprekken. “Natuurlijk heb ik veel met Johan Wind, bestuurslid Jeugdzaken, gesproken. Met Johan heb ik echt een klik en we zitten op één lijn waar we heen willen met de jeugd. Samen met Johan heb ik ook al met heel wat mensen mogen kennismaken. We hebben veel ambitieuze trainers en recent is een groep trainers al begonnen met het uitdenken van een nieuwe piramidestructuur, waarbij de taken wat meer gebalanceerd worden verdeeld over een onder-, midden- en bovenbouw. Ook naar de verdere samenwerking met de hoofdtrainer van het eerste elftal, Jan Kromkamp, kijk ik erg uit.”

De ambities van De Bruin reiken verder dan alleen de selectieteams. “Het is belangrijk dat we bij al onze jeugdteams ondersteuning bieden voor de trainers. Als er een ouder aan de slag wil als jeugdtrainer, willen we zorgen voor meer begeleiding. Door bijvoorbeeld instructies en video’s van trainingen ter inspiratie te geven. Zo kunnen we ook meegeven waar we graag naartoe willen met onze opleiding.”