Sport

Voormalig profvoetballer jeugdtrainer bij csv Apeldoorn

APELDOORN – Jop van der Linden is komend seizoen onderdeel van het trainersgilde bij csv Apeldoorn. De 31-jarige ex-profvoetballer van onder meer Go Ahead Eagles en AZ neemt de JO14-1 onder zijn hoede.

Nadat Van der Linden in 2019 zijn betaald-voetballoopbaan beëindigde wegens blessureleed, begon hij zijn tweede carrière als voetbal- en fitnesstrainer. Daar kreeg de Apeldoorner het steeds drukker mee, mede wegens corona. Veel voetballers, zowel jeugd als senioren, maakten in kleine groepjes of individueel gebruik van zijn diensten. Daarnaast behaalde hij in de tweede helft van 2021 zijn UEFA C-diploma.

Van der Linden werd enige tijd geleden benaderd door csv Apeldoorn. “Ik heb een gesprek gehad met Paul de Bruin en Johan Wind. Zij schetsten een helder beeld over de jeugdafdeling en de plannen die er liggen. Het totale plaatje spreekt me aan, met onder andere jeugdcoördinatoren die de trainers ondersteunen, ervaren trainers zoals John Burghout en Menno Hof waar ik veel van kan leren, een eigen oefenstofdatabase en teams die op divisieniveau acteren. Bovendien is het mooi dat ik als beginnend trainer kan starten bij een leeftijdsgroep die ik al vaak train bij mijn eigen voetbalschool”, vervolgt Van der Linden, die ook zijn UEFA B-diploma wil gaan halen. “Ik kom natuurlijk veel nieuwe dingen tegen zoals het werken aan een team en een speelstijl, maar ik denk dat ik met mijn ervaring in de voetballerij de jonge spelers veel kan overbrengen. Daar heb ik alle vertrouwen in.”

De voormalige verdediger en vrijetrappenspecialist gaat in de vakanties ook voetbalactiviteiten organiseren op het sportpark. Hoofd Jeugdopleidingen Paul de Bruin: “We zijn erg blij dat Jop bij ons komt werken als trainer van de JO14-1. Jop is een jonge, talentvolle trainer die in Apeldoorn de laatste jaren aan de weg timmert als personal voetbaltrainer. Bovendien brengt hij als ex-profvoetballer betaald-voetbalervaring mee. Ik denk dat hij onze jeugdspelers op een plezierige manier heel veel kan leren. Ik kijk erg uit naar onze samenwerking!”
(Foto: Wout van Zoeren)