Sport

‘Voor plezier in de boksring komt iedereen in aanmerking’

door Elisa De Bruijn

APELDOORN – Nieuwsblad Stedendriehoek besteedt elke week aandacht aan het Business Boxing Gala, dat zal plaatsvinden op vrijdag 3 november in The Gym in Apeldoorn. Namens de krant interviewt Elisa De Bruijn ondernemers die gaan deelnemen in de boksring. Vandaag staat Frank Gomez in het spotlicht.

Frank Gomez is eigenaar van kapsalon Frankz aan de Korenstraat in Apeldoorn. Samen met zijn vrouw Sascha Gomez runt hij naast de kapperszaak een kledingwinkel met de naam Sasz in hetzelfde pand. Frank doet mee aan het Business Boxing Gala en vertelt precies hoe hij het hele traject grotendeels doorlopen heeft en hoe deze uitdaging zijn leven heeft beïnvloed.

“Ik ken René Diks al dertig jaar”, vertelt Frank. “Hoewel ik al vijftien jaar bij The Gym train, heb ik pas op late termijn besloten om deel te nemen aan het toernooi op vrijdag 3 november.” Pascal, de trainer van Frank, moedigde hem aan om mee te doen. “Eerst zag ik het boksgala alleen maar als een verplichting, waardoor ik eerst niet genoeg motivatie had om mee te doen, maar na de aanmoediging van Pascal heb ik het uiteindelijk toch overwogen.”

Al snel werd ik benieuwd waarom Frank het boksgala eigenlijk als een verplichting zag. “Er komt heel veel bij kijken”, vertelt hij. “Ik sta vijf dagen per week in de kapsalon, van 9.00 tot 18.00 uur. Om daarnaast ook te trainen, is soms enorm moeilijk te combineren. Dit was voor mij toch wel de voornaamste reden waarom ik er in het verleden van af heb gezien.”

Ook daarom wilde ik graag weten hoe het Frank uiteindelijk is gelukt om zes dagen in de week te trainen. “De vroege trainingen die beginnen om 6.30 uur, red ik niet”, zegt hij. “De sportschool is aan de andere kant van Apeldoorn, dit maakt het voor mij niet makkelijker.” Frank vertelt ook dat het vroege opstaan niets voor hem is. “Ik heb een hekel aan vroeg opstaan, daarom train ik vooral ’s avonds, wat voor mij veel beter werkt. Hierdoor heb ik mijn werktijden en trainingen uiteindelijk goed kunnen combineren.”

Frank heeft in de aanloop naar het boksgala ook de nodige aanpassingen gedaan aan zijn levensstijl. “Ik ben zes maanden geleden gestopt met roken en ik drink al wekenlang geen alcohol meer. Dit is een zeer grote verandering in mijn leven, omdat ik eigenlijk best een levensgenieter ben. Maar als ik wil kan ik van de een op andere dag stoppen met een gewoonte. Dit maakte het voor mij een stuk makkelijker om fitter te worden.”

Door zichzelf fit te houden hoopt Frank het ver te schoppen in de boksring. Ook geeft hij graag advies aan beginnende boksers, die twijfelen of de sport wel voor hen is weggelegd. “Mijn advies is om het gewoon te doen. Boksen kan op alle niveaus en is daarom een sport die iedereen kan uitoefenen. Om echt aan de top te komen heb je kwaliteiten nodig die niet iedereen heeft. Maar voor het hebben van plezier in de boksring komt iedereen in aanmerking.”