Sport

Voetbalclinic Vitesse: avv Columbia JO9-3, de Kampioenen van de toekomst

APELDOORN – Woensdag 14 december 2016 is een dag om niet snel te vergeten. Voor Najaar Kampioen 2016 (5e klasse 38) avv Columbia JO9-3 stond deze dag in het teken van een bijzondere voetbalbeleving. En wellicht is het voor deze getalenteerde groep het begin van een mooie sportieve toekomst.

De talenten van avv Columbia JO9-3 uit Apeldoorn zijn op uitnodiging van Vitesse – volgens de club best bijzonder – op woensdag 14 december aan het begin van de middag door de spelersbus van Vitesse opgehaald. Een voetbalclinic op het trainingscomplex van de Arnhemse subtopper uit de eredivisie stond op het programma. Onder begeleiding van de trouwe aanhang en vaste supporters, technische staf en een aantal leden van het jeugdbestuur van avv Columbia, reed de bus richting het trainingscomplex van Vitesse op Papendal. Na een warm ontvangst in de persruimte door Leo van de Kraats (Voetbaltechnische Coördinator Onderbouw) en Bart van Rooijen (coördinator Talentenacademie en jeugdtrainer), zijn de spelers van avv Columbia richting de kleedkamer gegaan om zich voor te bereiden op de voetbalclinic.

Voetbalgek
De jonkies betraden het kunstgras van het hoofdveld en de indrukken waren geweldig. Ook op de tribune hebben de meegereisde supporters genoten van de anderhalf uur durende training. De nadruk werd gelegd op de voetbaltechnische en voetbalinzichtelijke aspecten, op een manier die past bij één van Nederlands beste voetbalacademies. Een training die de talenten als zeer leerzaam hebben ervaren en waaruit wederom blijkt dat deze groep voetbalgek is.

Evaluatie en rondleiding
Na de intensieve training vond een korte evaluatie plaats in de persruimte. Aan de hand van korte filmpjes lichtten de trainers een aantal belangrijke elementen uit de oefenstof toe. De geplande rondleiding door het trainingscomplex ging door de aanwezigheid van het eerste elftal van Vitesse (en hun voorbereiding op de bekerwedstrijd tegen Jodan Boys) helaas niet door. Een virtuele rondleiding heeft uiteindelijk een mooi beeld gecreëerd van de faciliteiten op Papendal. Door de snelle rondleiding kon de persconferentie iets eerder plaatsvinden.

Persconferentie
Tijdens de persconferentie stelde de aanwezige pers kritische vragen naar aanleiding van de (gewonnen) oefenwedstrijd op zaterdag 10 december tegen Albatros JO9-2. Aanvoerder Stijn Meeldijk en trainer Georgi Muijtstege hebben de vragen goed gepareerd. Er was ook gelegenheid voor de overige spelers (Raphael Muijtstege, Brandon Bouwman, Erez Dogan, Luca Schuur, Demen Huernink, Emre Canel, Aydin Dursun en Nino Souisa) om hierover hun zegje te doen.

Aandenken
Ter afsluiting van deze geweldige middag kregen alle spelers een medaille omgehangen. Voor de technische staf en de vereniging was er ook een mooi aandenken om mee naar huis te nemen. Nadat iedereen plaats had genomen in de spelersbus om weer richting Apeldoorn te rijden, nam Vitesse-spits Ricky van Wolfswinkel de moeite om op de foto te gaan met de jeugdige talenten.
Deze bijzondere dag zou niet hebben plaatsgevonden zonder de inzet van leider Stefan Meeldijk. Hij heeft de organisatie op zich genomen in samenwerking met Vitesse. Dankzij de verkoop van verse erwtensoep tijdens de thuiswedstrijd van Columbia 1 en de financiële bijdrage vanuit de vereniging, kon deze dag ook financieel uit.