Sport

Vlaggenschip Apeldoornse Boys ligt op juiste koers

APELDOORN – Na de onverwachte degradatie van het afgelopen seizoen zet het vlaggenschip van Apeldoornse Boys alle zeilen bij om zo snel mogelijk terug te keren in de vierde klasse. Halverwege het seizoen lijken roerganger Danny Dassen (42) en zijn bemanning de juiste koers te hebben ingeslagen om in 2018 het 100-jarig bestaan van de vereniging luister bij te zetten in de vorm van een kampioenschap. “Dat zou fantastisch zijn. We werken er met z’n allen knetterhard voor.”

Overblijfselen van het winterweer vormden zondagmiddag een te groot beletsel om de topper in de vijfde klasse F tegen CCW‘16 laten doorgaan. De gesteldheid van het speelveld op Malkenschoten stond niet toe dat koploper Apeldoornse Boys en de nummer twee op de ranglijst tegen elkaar in actie kwamen. “Er lag nog aardig wat sneeuw op. Dat was ijs geworden en vastgevroren. Er is wel van alles gedaan om het te laten doorgaan, maar er kon niet worden gespeeld”, verklaarde de Boys-trainer.

Dassens team, dat vijf verliespunten minder heeft, had bij winst de voorsprong op de naaste achtervolger verder kunnen vergroten. “Ten opzichte van CCW hadden we in dat geval een gaatje kunnen slaan. Of het een definitief gat was geweest, moet je natuurlijk altijd afwachten. IJsselstreek en Wissel doen ook nog mee. Het neemt niet weg dat we er heel goed voor staan. We zijn wel winterkampioen, hè. We moeten er nu voor waken dat het niet minder wordt. Het blijft altijd gevaarlijk om te zeggen dat we het even gaan klaren. We hebben nog niets. Het is zaak om op deze voet verder te gaan.” 

In zijn eerste halfjaar als hoofdtrainer kent de voormalige speler van de Wapendragers vooralsnog weinig redenen tot klagen. “Als de resultaten goed zijn is iedereen vrolijk en blij. Er zullen best moeilijkere tijden komen. Ik verwacht dat de andere clubs in de tweede competitiehelft anders tegen ons gaan spelen, meer zullen inzakken. Daar moeten we een passend antwoord op zien te vinden. Ik ben ervan overtuigd dat dat gaat lukken. Er zit een goede balans in het team. Van de nieuwe jongens die erbij kwamen en de ouderen die na de degradatie zijn gebleven, hebben we vrij snel een team weten te maken. Er zitten nog volop groeimogelijkheden in. Met deze ploeg kunnen we ook in de vierde klasse mee.”

Dassen rekent na de winterstop ook op Johan Masselink. Met de voormalige aanvoerder van WSV, wiens driejarige schorsing naar aanleiding van een in november 2014 uit de hand gelopen bekerwedstrijd er op zit, zou Apeldoornse Boys er een extra gangmaker bij krijgen. “Johan is een speler met kwaliteiten. Hij traint met ons mee. Sinds begin december mag hij weer voetballen. De twee wedstrijden die hij al mee had mogen doen, waren helaas afgelast.”

Op zijn eigen contractverlenging wil de oefenmeester nog niet vooruit lopen. “We zijn aan het praten. De intentie om met elkaar door te gaan is er zeker. De komende dagen zal daar meer duidelijkheid over komen.”