Sport

Van beenbreuk herstelde Jafar Arias op de weg terug

APELDOORN/DEVENTER – Jafar Arias beleefde afgelopen vrijdag een heerlijke avond in de Adelaarshorst. Onder toeziend oog van familie en vrienden zette de Apeldoorner met FC Dordrecht Go Ahead Eagles lelijk te kijk. Zelf scoorde hij niet. Tien minuten voor het einde verdween zijn uithaal vanaf de middenlijn slechts luttele centimeters naast de Eagles-goal. Met de ruime 0-3 zege kon de 22-jarige spits naderhand echter ook prima leven. “Die doelpunten komen vanzelf wel.”

Vijf minuten voor het einde haalde trainer Gérard de Nooijer zijn moegestreden aanvalsleider naar de kant. De Dordtse trainer verving de ene voormalige AGOVV’er door een andere, Denis Mahmudov. “Je weet dat het bij Go Ahead Eagles moeilijk wordt, maar we hebben goed op ze ingespeeld. 0-3 is natuurlijk een fantastische uitslag. Jammer dat ik niet heb gescoord. Daar wordt een spits op afgerekend. Belangrijker is dat we hebben gewonnen”, gaf Arias een tiental minuten na afloop zijn visie op de strafexpeditie van de Dordtenaren in Deventer.

 

De Apeldoorner met Curaçaose roots is al lang blij dat hij weer kan voetballen. Een dubbele beenbreuk, op 28 september 2016 opgelopen tegen FC Volendam, zette hem bijna het hele afgelopen seizoen op non-actief. “Normaal staat er zeven maanden voor herstel van zo’n blessure, bij mij heeft het bijna twaalf maanden geduurd. Ik heb veel tegenslagen gehad. Met infecties. Pas in mei kon ik weer normaal lopen. Aan het einde van de voorbereiding ben ik ingestroomd. Het been is nog steeds niet 100 procent, maar ik voel me sterker worden. Het gaat steeds beter”, verklaarde Arias de weg terug omhoog te hebben ingeslagen.

 

Als B-junior verliet hij AGOVV om bij FC Groningen zijn geluk te beproeven. Na twee optredens voor de noorderlingen in de eredivisie zette het talent in 2015 zijn profcarrière aan de Krommendijk in Dordrecht voort. Nu hij de blessurepech lijkt te hebben overwonnen, wil hij zich in de Jupiler League opnieuw in de kijker spelen. Tot dusver maakte de aanvaller speelminuten in alle dertien competitieduels van de ‘Schapenkoppen’. Tegen Helmond Sport, FC Volendam en FC Eindhoven scoorde hij.

 

“Ik sta na dit seizoen nog een jaar onder contract bij FC Dordrecht. Hoe ze me hebben gesteund tijdens mijn blessure, daar ben ik ze erg dankbaar voor. Ik ben 22 en natuurlijk heb ik ambities om hogerop te komen. Bij FC Groningen heb ik er al voorzichtig aan mogen ruiken. Ik heb mee mogen doen in de derby van het Noorden tegen Heerenveen. Maar laat ik dit seizoen eerst maar eens 25 of 30 wedstrijden spelen. Daarna zien we wel verder. Als ik speel, komen die doelpunten vanzelf”, gaat Arias de toekomst vol vertrouwen tegemoet.