Sport

Uitdagende wandelgroep

Na het grote succes van de Apeldoorn Wandel Challenge vorig jaar, wordt dit wandelevenement ook dit jaar weer georganiseerd door Noordhuis Leefstijl. Vanaf maandag 29 april start in wijk De Maten een wandelgroep, om twintig weken lang elke week te wandelen, met als doel om op 28 september mee te doen aan het Nationale Diabetes Festival van de Bas van de Goor Foundation.

“Met deze Challenge ervaar je wat wandelen met je gezondheid doet. Bovendien is samen wekelijks wandelen ook nog eens gezellig en doe je nieuwe contacten op. Ook uit de Apeldoorn Wandel Challenge 2023 zijn groepen door blijven wandelen en nemen actief deel aan wandeltochten”, zegt Angelique Noordhuis. “Als je mee gaat doen met de Apeldoorn Wandel Challenge, werk je samen met de andere wandelaars op je eigen niveau aan een gezonde leefstijl. Je zult merken dat je je fitter gaat voelen en steeds meer zin begint te krijgen om vaker te gaan wandelen en te blijven wandelen.”

De Apeldoorn Wandel Challenge is voor iedereen en is met name bedoeld voor mensen die hun leefstijl willen veranderen, mensen met een chronische aandoening zoals bijvoorbeeld (een verhoogd risico op) diabetes en hart- en vaatziekten, artrose, COPD en mensen die herstellende zijn van Long-Covid. Deelnemers wandelen onder deskundige begeleiding en kunnen op eigen niveau, tempo en/of afstand lopen. De afstanden waarvoor getraind wordt, zijn 3, 5, 10 en 15 kilometer. De groep wandelt op maandagavond van 18.30 tot 19.30 uur en start bij Fysiotherapie Noordhuis, Beatrijsgaarde 1. De wandelingen zijn gratis. Bij grote belangstelling uit andere wijken van Apeldoorn zal de mogelijkheid van een tweede startlocatie onderzocht worden.

Op maandag 15 april belegt Noordhuis Leefstijl een informatiebijeenkomst over de Apeldoorn Wandel Challenge bij omnisportvereniging WSV, De Voorwaarts 450, van 19.00 tot 20.00 uur. Inloop met koffie/thee vanaf 18.30 uur. Aanmelden voor de bijeenkomst kan door te mailen naar administratie@noordhuis-leefstijl.nl of bellen naar 055-7851483. Men kan zich al aanmelden via de website www.apeldoornwandelchallenge.nl