Sport

Ugur Yildirim verheugt zich op nieuwe uitdaging bij TKA

APELDOORN – Met de aanstelling van Ugur Yildirim tot nieuwe trainer voor het komende voetbaljaar sloeg het bestuur van Turkse Kracht Apeldoorn een grote naam aan de haak. De 34-jarige oud-prof verheugt zich op zijn eerste klus als hoofdcoach. Behalve dat hij zijn stempel op het voetbal van TKA wil drukken, ziet Yildirim het als zijn missie om de uitstraling van de zondagderdeklasser uit het Orderbos te verbeteren. “Iedereen feliciteert me, maar wel met een kanttekening. We moeten eens af van dat negatieve imago.”

Yildirim traint momenteel het onder 13-elftal van Eredivisionist Go Ahead Eagles, bij het eerste elftal van csv Apeldoorn assisteert hij Peter Boeve én daarnaast voetbalt hij zelf nog in het team dat hij na de zomer onder zijn hoede neemt. Of hij in het seizoen 2017-2018 definitief zijn kicksen aan de wilgen hangt, daar twijfelt de toekomstige TKA-trainer nog over. De optie om als speler-trainer te gaan fungeren behoort evenzeer tot de mogelijkheden.

“Ik ben er nog niet helemaal uit”, geeft Yildirim te kennen. De liefhebber die in hem schuilgaat speelt nog graag wekelijks zijn wedstrijdjes. Om definitief een punt te moeten zetten achter zijn actieve loopbaan, valt hem zwaar. “Als er een betere staat, dan voetbalt die. Voorlopig blijf ik meedoen. Al houd ik het sowieso geen 90 minuten meer vol.” Lachend: “Ik zit in de laatste tien minuten altijd te azen op een vrije trap. Dan kan ik nog eens een doelpunt maken…”

Yildirim blijft in het nieuwe voetbaljaar werkzaam voor de jeugdafdeling van Go Ahead Eagles. Op zijn nieuwe uitdaging als amateurtrainer verheugt hij zich evenzeer. Hij ziet veel potentie in TKA. “Veel mensen doen altijd een beetje minachtend over de club. Maar het is wel de vijfde club van Apeldoorn. TKA heeft altijd goede voetballers. Maar we gaan alleen verder met jongens die héél graag willen.”

De eenmalige international vindt het wel jammer om zijn samenwerking met Peter Boeve te moeten beëindigen. “Een betere leermeester kun je niet hebben. Ik leer ontzettend veel van Peter. Ik zeg eerlijk dat als Peter nog een jaar was doorgegaan bij csv Apeldoorn, ik er serieus over zou hebben nagedacht om nog een jaar zijn assistent te blijven. Aan de andere kant heb ik mijn diploma. Op een gegeven moment is het goed om op eigen benen te staan. Ik ben er klaar voor.” (Foto: Rico Brouwer)