Sport

Twirlvereniging Papillon plaatst zich voor Nations Cup

APELDOORN – Zaterdag 25 februari hebben zes leden van Twirlvereniging Papillon zich geplaatst voor de Nations Cup tijdens de selectiewedstrijd in Hoofddorp. Zij zullen Nederland vertegenwoordigen tijdens dit internationale evenement, waarbij sporters uit de hele wereld aanwezig zullen zijn. De Nations Cup wordt samen met WK Baton Twirlen en WK majorette georganiseerd. De competitie zal plaats vinden van 4 t/m 13 augustus in Liverpool. Het is de eerste keer dat de twee wereldbonden WBTF en WFNBTAeen gezamenlijke wedstrijd organiseren. Zij doen dit in de koepel IBTF. Het doel is uiteindelijk om tot één wereldorganisatie te komen.

Sanne van der Kolk, Eline Willemsen, Eva van Dorland, Lynn van Pomeren, Chanel van de Vlag en Noёlle Jansen hebben zich geplaatst met solo onderdelen. Daarnaast hebben Sanne en Lynn zich ook nog geplaatst met hun duo onderdelen. Al deze sporters twirlen op level B niveau en hebben dan ook op dit niveau mee gedaan aan de selectiewedstrijd. De selectiewedstrijd vond ongeveer een maand na het Nederlands Kampioenschap plaats, waar deze zes sporters als team ook nog Nederlands Kampioen zijn geworden. 

De komende maanden zal er hard getraind worden voor dit evenement. Onze leden trainen twee keer per week in gymzaal de Keerkring in Apeldoorn. Daarnaast trainen ze ook met regelmaat in Omnisport, vanwege de hoogte van de zaal en de mogelijkheden die deze hal daarvoor biedt. Naast deze zes leden bestaat de vereniging uit een variatie van leden van jong tot oud die ieder op hun eigen niveau trainen, van beginner via de nationale route tot A level op internationale route. Mandy Derksen en Sjors Huisman die de jeugdleden trainen, behoren zelf tot het elite level, wat het hoogst haalbare is, en horen hierdoor tot de beste van de wereld. Mandy en Sjors geven internationaal en nationaal diverse workshops twirlen. 

In navolging van de wereldwijde samenwerking werken ook de drie Nederlandse bonden, NBTA, NTSB en KNMO, bestuurlijk samen onder de Nederlandse Baton TwirlingFederatie (NBTF). De drie Nederlandse organisaties blijven nationaal verder nog zelfstandig werken, maar gaan op het gebied van de internationale evenementen intensief samenwerken. Een eerste stap in de samenwerking is één Nederlandse equipe samenstellen. Het evenement is enerzijds gericht op de breedtesport (Nations Cup) en anderzijds de topsport (WK).