Sport

Trefzekere Van Schooten blijft met scherp schieten

APELDOORN – Zijn benutte strafschop betekende een leuk persoonlijk succesje. De zestiende competitietreffer van Richard van Schooten kon zaterdagmiddag een nederlaag van csv Apeldoorn tegen Staphorst nochtans niet voorkomen. Maar hoewel de Apeldoornse Hoofdklasser kostbare punten liet liggen in de strijd om de afsluitende periodetitel, dicht de clubtopscorer csv nog altijd kansen toe op het behalen van de nacompetitie voor promotie naar de derde divisie.

“We staan nog steeds vierde”, wees Van Schooten op het staartje dat het seizoen voor de deze voetbaljaargang zo sterk opererende Apeldoorners kan krijgen. Het scenario heeft hij al uitgestippeld. Wanneer Staphorst de derde periode verovert en csv het seizoen als vierde afsluit, neemt de ploeg van trainer Peter Boeve een periodetitel over van de aanstaande kampioen van de Hoofdklasse B. Die titelstrijd zal naar verwachting gaan tussen DOVO (58 punten en winnaar van de tweede periode) en ACV (56 punten en winnaar van de eerste periode). Staphorst (53 punten) heeft de kampioenskansen evenmin begraven.

 

Csv’s intentie om het gat met de als derde geklasseerde Staphorsters op de reguliere ranglijst te verkleinen, pakte niet helemaal volgens plan uit. “Ik had niet verwacht dat wij zouden verliezen. Ik vond ons de eerste helft de betere ploeg. Het ging er goed op. Wij waren gevaarlijker. Maar als je dan ziet wat voor goals wij tegenkrijgen…  Zij hadden geluk dat die pisgoals erin gingen”, vond de csv-aanvaller het 1-3 verlies onnodig en onterecht.

 

Zijn eigen treffer, die de thuisploeg na 59 minuten op gelijke hoogte bracht, kon het katterige gevoel na afloop slechts ten dele wegnemen. Al kan Van Schooten geenszins ontevreden zijn over zijn eigen doelpuntentotaal tot dusver. Rob Diderik wees bewonderend op de speciale lichaamsoefeningen waarmee zijn ploeggenoot zich fit, scherp en trefzeker houdt. “Voor mij persoonlijk loopt het lekker en is het een goed seizoen. Ik had vooraf vijftien goals als doelstelling voor mezelf. Het zijn er nu al zestien. Vorig seizoen waren het er veertien, terwijl ik vooraf op tien gerekend had. Ja, dat is inderdaad een heel verschil met die nul goals van het jaar ervoor. Maar toen woog ik nog 108 kilo.”

 

Met de halve finale in de strijd om de districtsbeker wacht woensdag voor Van Schooten & Co een andere hoogst interessante krachtproef. Voor deelname aan de ‘grote’ KNVB beker in het nieuwe seizoen kwalificeerde csv Apeldoorn zich inmiddels al. Eerst lonkt de eindstrijd van de Oostelijke cupcompetitie. Als laatste sta-in-de-weg moet DFS uit Opheusden aan de kant worden gezet. “Wéér een uitwedstrijd”, verzuchtte Van Schooten. “Die doordeweekse wedstrijden zijn lastig qua werk. We hebben in de voorbereiding al eens tegen DFS gespeeld. Daarin waren zij beter. Maar nu we zover gekomen zijn, willen we die finale ook halen.”

 

Voor coach Peter Boeve, die na te zijn hersteld van een hardnekkige bronchitis zaterdag weer plaatsnam op de csv-bank, bestaat geen onderscheid tussen competitie- en bekerwedstrijd. “Ik wil elke wedstrijd winnen.”