Sport

Trainer SV Orderbos raakt niet van slag door zeperds

APELDOORN – Hoewel zijn aanvallers het vizier niet altijd even goed op scherp hadden staan, zag WWNA-trainer Bernard van Werven zijn manschappen zondagmiddag een eenvoudige 0-3 zege boeken in de derby in de vierde klasse G bij SV Orderbos. “Het enige dat ik ze kan verwijten is dat we het niet eerder afmaken.”

“Wij houden Orderbos in de wedstrijd. In de rust kan het al wel 0-6 staan. Zolang het 0-1 blijft, hoeft die bal maar één keer verkeerd te vallen. Dat hebben we in onze eerste wedstrijd wel gezien. Tegen SV Twello stonden we in de 90e minuut met 2-1 voor. In blessuretijd kregen we er nog twee tegen. Nu haalden we een dikverdiende overwinning”, reageerde een opgetogen Van Werven.

 

De verwachtingen in Wenum-Wiesel blijven bescheiden. “We hebben een jonge selectie. We missen Joey Ensing nog steeds. Ons streven is in eerste instantie om weg te blijven van die onderste plekken. Vandaar dat we heel blij zijn met de punten. We zitten in een heel zware competitie. Niemand doet echt voor elkaar onder. Wellicht dat er een paar ploegen ietsjes bovenuit steken. Victoria Boys is erg gegroeid. Beekbergen heeft een goede ploeg. Misschien dat Brummen of Vaassen ook bovenin meedoen, maar die heb ik nog niet zien spelen.”

 

Orderbos-coach Ben Kanselaar laat zich na twee zeperds niet uit het veld slaan. “Tsja, wat moet je er aan doen? Iedereen gaat met goede bedoelingen de wedstrijd in. Het geloof zat er in. Gelukkig sta je niet met de rust al met 3-0 of 4-0 achter. Die 1-1 zat er aan te komen in de tweede helft. Alleen, ze lopen zichzelf voorbij. Ze willen té graag. Er worden te veel persoonlijke fouten gemaakt. Maar het komt heus wel goed met deze groep. Ik werk lekker met die mannen. Vorig jaar zijn we middenin geëindigd. Als iedereen fit is, verwacht ik dat we dit seizoen bij de eerste vijf kunnen komen. Het enige dat we kunnen doen, is keihard blijven werken.”

 

Kanselaar kijkt reikhalzend uit naar het debuut van routinier Dominique Vos. “Joeri Peters en Dominique zijn geblesseerd. Zeker Dominique heeft natuurlijk een bak aan ervaring. Tegen Loenermark voor de Apeldoorn Cup liep hij een knieblessure op. Afgelopen week heeft hij weer met de groep meegetraind. Ik hoop dat ik hem er komend weekend of de week erop weer bij heb.”  

 

Kevin Bloemendal verdedigde tegen WWNA het Orderbos-doel. Met Yasin Türkyilmaz heeft Kanselaar echter nog een tweede troefkaart voor de nummer één-positie achter de hand. “Ik heb ze nog niet goed genoeg kunnen beoordelen. Vandaag keepte Kevin. Volgende week Yasin. Ik moet nog een keuze maken”, aldus Kanselaar.