Sport

Traditie weer terug bij SV Epe

EPE – SV Epe heeft al jarenlang de traditie om het voetbalseizoen voor lager spelende jeugd af te sluiten met  een toernooi. Het evenement is bedoeld voor teams die in de tweede klasse of lager spelen. In 2020 en 2021 kon het evenement niet doorgaan vanwege corona. Maar op zaterdag 11 juni staat het toernooi weer op de agenda.

De pupillen trappen ’s ochtends af. Zij spelen hun toernooi van 9.00 tot 12.00 uur. ’s Middags is het de beurt aan de junioren, die van 13.00 tot 17.00 uur in actie komen. De jeugd wordt naast het voetballen in de watten gelegd met limonade en friet. Na afloop van elk dagdeel is er voor elk team een prijs/beker beschikbaar.

Inmiddels hebben zich 47 teams opgegeven van de volgende clubs: BAS uit Biddinghuizen, Berkum uit Zwolle, csv Apeldoorn, CSV‘28 uit Zwolle, Emst, SV Epe, ESC uit Elburg, Hattem, Heerde, Nunspeet, Rohda Raalte, Voorwaarts uit Twello, WHC Wezep, Wijhe‘92, WVF uit Zwolle en Zeewolde.

Deze dag belooft weer veel spelplezier voor honderden voetbaljongens en -meisjes. Het toernooi neemt een belangrijke positie in binnen het jeugdbeleid en de jeugdafdeling. SV Epe is namelijk een vereniging die voor al haar jeugdleden activiteiten wil organiseren die bijdragen aan het spelplezier. De organisatie maakt zich na enkele jaren van gedwongen stilstand weer op voor een waar voetbalfeest op de Wachtelenberg voor spelertjes uit de wijde regio. En natuurlijk treden ook de Eper teams aan op hun eigen toernooi.

(Foto: Ella van den Berg).