Sport

Topduo opent EK Beachvolleybal

APELDOORN – Katja Stam en Raïsa Schoon spelen op dinsdagavond 13 augustus de openingswedstrijd van het EK Beachvolleybal 2024. Decor is het Marktplein in Apeldoorn. Het meest succesvolle Nederlandse dameskoppel zal ook de overige poulewedstrijden in Apeldoorn spelen.

Het EK Beachvolleybal 2024 wordt gehouden van dinsdag 13 tot en met zondag 18 augustus. Het is de vierde keer dat Nederland de organisatie van het EK Beachvolleybal voor zijn rekening neemt. Naast Apeldoorn zal worden gespeeld in Arnhem en op het strand van Scheveningen.

Katja Stam en Raïsa Schoon hebben de recente edities van het EK Beachvolleybal laten zien om de prijzen te spelen. In 2021 sloegen ze zich in Wenen naar het zilver. Een jaar later eindigden ze in München met een bronzen plak om de nek. Tijdens het EK Beachvolleybal in eigen land is het duo erop gebrand om zich weer op het podium te melden.

Dameskoppel in uitstekende vorm

Nederlands meest succesvolle dameskoppel verkeert momenteel in uitstekende vorm. Tijdens de laatste drie prestigieuze Elite16-toernooien van de Beach Pro Tour deden Katja Stam en Raïsa Schoon tot de laatste dag mee om te prijzen. In het Mexicaanse Tepic werd in april zilver gewonnen. Onlangs werd daar in Espinho een bronzen medaille aan toegevoegd.

Door hun goede spel kan een startbewijs voor de Olympische Spelen Katja Stam en Raïsa Schoon nauwelijks meer ontgaan. Het EK Beachvolleybal in Nederland vindt vrijwel aansluitend aan de Olympische Spelen van Parijs plaats. Kortom, hét moment om onze kersverse olympiërs (en misschien wel medaillewinnaars) van dichtbij in actie te zien.

Het exacte speelschema wordt op een later tijdstip bekendgemaakt, maar in de ticketshop kan men wel alvast zien waar en wanneer er Nederlandse duo’s in actie komen. De prijzen variëren van €12,50 (ochtendsessie) tot €30,- (finales). Daarnaast zijn speciale kids tickets (4 tot en met 12 jaar) beschikbaar die in combinatie met een regulier ticket kunnen worden besteld.