Sport

Thomas fitter de ring in na stoppen met alcohol  

door Elisa De Bruijn

APELDOORN – Zoals u inmiddels weet schenkt Nieuwsblad Stedendriehoek elke week aandacht aan het Business Boxing Gala, dat zal plaatsvinden op vrijdag 3 november in The Gym in Apeldoorn. Elisa De Bruijn interviewt elke week 1 of meerdere ondernemers die zullen deelnemen inde boksring. Vandaag staat Thomas Talboom in the spotlight, eigenaar van modezaak CAPITAL.

Thomas heeft samen met zijn compagnon Jordy Noya in 2015 deze kledingzaak opgestart. Jordy zal ook deelnemen aan het toernooi.

Kleding verkopen is heel wat anders dan boksen, daarom vraag ik mij af wat Thomas zijn motivatie precies was. “De grootste motivatie was René”, vertelt Thomas. “Vorig jaar toen het Boxing Gala ook gehouden werd, vond ik het stiekem ontzettend jammer dat hij mij niet gevraagd had mee te doen. Gelijk daarna had hij mij ingeschreven voor het Boxing Gala van dit jaar.”

Alle ondernemers hebben een half jaar de tijd gehad om te trainen en zich voor te bereiden op het toernooi. “Ik probeer elke dag te trainen”, vertelt Thomas. “Eigenlijk is alles redelijk goed te doen. Het vroege opstaan is het lastigst. Buiten dat is het trainen zelf goed uit te houden, want je wordt steeds fitter, dus alles wordt ook makkelijker.” De meeste boksers passen naast hun trainingen ook hun dieet aan om in vorm te blijven. “In juli ben ik gestopt met het drinken van alcohol. Naast dit, ben ik ook extra gaan letten op mijn dieet.”

Toen Thomas vertelde over het stoppen met drinken van alcohol, werd ik benieuwd hoe dit zijn trainingen en dagelijks leven heeft beïnvloed. “Het niet drinken van alcohol had een groter effect dan ik dacht. Op de maandag merk ik gewoon dat ik veel fitter ben dan normaal. Dat is wel een heel fijn gevoel.”

Wie het tijdens het gala tegen elkaar opnemen, is gebaseerd op leeftijd, gewicht en lengte van de deelnemers. “Ik denk dat ik mijn lengte enorm mee heb in combinatie met mijn gewicht”, vertelt Thomas. “Mijn zwakke punt daarentegen is dat ik toch iets meer terughoudend ben in plaats van aanvallend. Of ik ga winnen weet ik natuurlijk niet zeker, maar ik ga er wel van uit.”

Ook vroeg ik de deelnemers hoe zij denken te gaan terugkijken als het toernooi klaar is. “De weg van het trainen naar het toernooi is een ervaring op zich. Ik vind het een superleuk initiatief van The Gym.” Thomas vertelde mij dat hij ondanks een blessure aan zijn arm, die hij opgelopen heeft tijdens het boksen, zich fitter dan ooit voelt. “Het is een ‘once in a lifetime experience’ en dat wil ik meemaken.”

Thomas heeft een goede tip voor mensen die willen gaan sporten maar toch twijfelen. “Je moet vanaf dag één de instelling hebben: ‘dit ga ik doen’. Als je een datum prikt en jezelf motiveert hier naartoe te werken, kan dat een hele goede ervaring opleveren. Persoonlijk raad ik dat enorm aan.”