Sport

Terug op het oude nest, een mooie uitdaging

Vanaf seizoen 2023-2024 staan er twee bekende gezichten voor de eerste selectie van Apeldoornse Boys. Martijn de Harder zal de groep gaan leiden en wordt daarbij ondersteunt door Jurrie Groenberg. Martijn: ‘’Nadat de Voorzitter, John Schuur, ons benaderde en vertelde welk toekomstplan de vereniging heeft, werden we enthousiast.

Het feit dat er een aantal jonge mensen in verschillende commissies en in het bestuur zijn gestapt, geeft ons vertrouwen om deze uitdaging aan te gaan. Jurrie en ik houden wel van een uitdaging en om dit bij Apeldoornse Boys te gaan doen is hartstikke mooi! Het zal niet makkelijk worden, maar we hopen dat we met jonge spelers met het Boys-DNA, aangevuld door wat ervaren jongens, te mogen bouwen aan een mooie ploeg. We denken al met al een mooie balans te gaan krijgen tussen jonge jongens, oude bekenden en een paar spelers van buitenaf, welke ons hierbij willen helpen!’’

Martijn komt uit een echte Boys-familie. Het gezin was er vroeger ieder weekend te vinden; om zelf te voetballen of vrijwilligerswerk te doen. Martijn heeft verschillende Jeugdselectie elftallen getraind en is hierna bij Groen-Wit ‘62 als hoofdtrainer aan de slag gegaan. Na een aantal seizoenen heeft hij de overstap gemaakt naar SP Eefde. Op dit moment geniet Martijn van tijd met zijn gezin, maar zo zei hij: ‘’het begon toch wel wat te knagen om weer te beginnen toen bekend werd dat Apeldoornse Boys op zoek was naar een nieuwe trainer’’.

Jurrie is ook geen onbekende binnen de vereniging. Op zijn 7e is hij lid geworden bij De Boys, heeft alle Jeugdselectie elftallen doorlopen om in 1989 zijn debuut de maken bij het eerste elftal. ‘’Ik heb op zowat alle posities gespeeld, behalve als keeper’’ geeft hij aan. In zijn tijd bij het eerste kwam hij ook voor het eerst in aanraking met het trainersvak en behaalde zijn trainersdiploma’s C en B. Door een kruisbandblessure is Groenberg zich steeds meer op het trainersvak en andere voetbaltaken binnen de Boys gaan richten. Zo is hij coördinator van het 1e en 2e geweest en heeft hij verschillende Jeugdelftallen getraind. Na een periode bij Groen-Wit trainer te zijn geweest, heeft hij zich de voorbije jaren voornamelijk bezig gehouden met de elftallen waar zijn oudste zoon speelt. Jurrie zal zich, naast Assistent-trainer van het eerste elftal, ook bezig gaan houden met de ontwikkeling van het Voetbalplan en de opleidingsvisie van de vereniging. ‘’We vinden het belangrijk om jeugd klaar te stomen voor het eerste elftal, maar daarbij wel plezier in het voetbal als leidraad te hebben. Middels spelprincipes en leeftijdskenmerken zal een eenduidige voetbalvisie uitgerold gaan worden. Hierbij is het van belang dat er goede trainers op de juiste elftallen staan. Dat is niet makkelijk in deze periode waarin het lastig is om aan vrijwilligers te komen, maar we zitten op de goede weg!’’, aldus Martijn en Jurrie.

Het Bestuur van Apeldoornse Boys is zeer tevreden met het aantrekken van beide trainers en het werk wat zij nu al verrichten. ‘’We zien de toekomst positief tegemoet!’’, aldus Rik van den Heuvel, Voetbalzaken. ‘’We zijn een echte volksclub uit Apeldoorn Zuid en willen uitstralen dat het leuk en tof is om hier te voetballen. De jeugd heeft de toekomst en daar zetten we vol op in!’’