Sport

Tennisster Rose wederom beste van Nederland

Vanaf links: trainer Tjerk Bogtstra (trainer/coach BK Tennis Academy), Manvydas Balciunas (nationaal kampioen jongens tot en met 14 jaar), Rose Marie Nijkamp (nationaal kampioen meisjes tot en met 14 jaar), Martijn Voorbraak (trainer/coach BK Tennis Academy).

De afgelopen weken was op verschillende locaties toptennis te zien in Nederland. In Amstelveen werd gestreden om de nationale tennistitel bij de senioren, in Hilversum waren de Nederlandse jeugdkampioenschappen (NJK) voor 12- en 14-jarigen. Op het gravel van Tulip Tennis Center heeft Rose Marie Nijkamp haar vierde nationale tennistitel, dit keer in de leeftijdscategorie tot en met 14 jaar, veroverd.

De 14-jarige Rose Marie was als enige Apeldoornse speelster geaccepteerd bij de beste 32 Nederlandse spelers die mogen meedoen aan de NJK. Rose is sinds het begin vaan haar tenniscarrière onafgebroken de absolute nummer 1 van Nederland in haar leeftijdscategorie. Haar status maakte zij ook dit jaar waar, onder begeleiding van haar coaches Tjerk Bogtstra en Martijn Voorbraak van tennisschool Bogtstra & Kempers in Doorn, waar zij ook traint.

De finale werd, net zoals de voorgaande wedstrijden in het toernooi, in twee sets gewonnen: 7-6 6-1 tegen Dilara Okur (Intime Tennis Academy Rotterdam). Vorig jaar won Rose als 13-jarige ook de buiten- en indoortitel in de leeftijdscategorie tot en met 14 jaar – in het dubbelspel – en in 2018 veroverde ze de titel in de rubriek onder 12 jaar. In de aanloop naar de NJK schreef Rose ook nog twee toernooizeges op haar naam tijdens de Nationale Junior Tour in Rosmalen en Rotterdam, nota bene in de leeftijdscategorie tot en met 16 jaar. Ze sluit daardoor wederom het buitenseizoen af als nummer 1 op de nationale ranglijst tot en met 14 jaar.