Sport

Statistieken duidelijk in voordeel WSV voor derby tegen Columbia

APELDOORN – Met de wedstrijd WSV-Columbia staat zondag 15 oktober het beste tegenover elkaar op het veld wat het Apeldoornse zondagamateurvoetbal momenteel te bieden heeft. De tegenvallende competitiestart van titelfavoriet WSV maakt dat er bij de derby aan De Voorwaarts al vroeg in het seizoen veel meer op het spel staat dan alleen prestige.

De onderlinge resultaten van de afgelopen jaren spreken duidelijk in het voordeel van het geplaagde WSV. In de acht competitieduels die beide Apeldoornse tweedeklassers in de afgelopen vijftien jaar tegen elkaar afwerkten, zegevierde Columbia geen enkele keer! Uitslagen WSV-Columbia (2013-2014) 1-1, (2012-2013) 3-0, (2011-2012) 2-1, (2002-2003) 5-2; Columbia -WSV (2013-2014) 1-2, (2012-2013) 0-0, (2011-2012) 0-1, (2002-2003) 3-4.

Het tot dusver laatste voetbalgevecht dat beide Apeldoornse kemphanen aan De Voorwaarts uitvochten, dateert van 1 december 2013. Het publiek was die middag getuige van een hoogst vermakelijke derby, eindigend in een 1-1 gelijkspel. Stefan Derksen bracht de bezoekers tien minuten na rust op voorsprong. Toby Bruinier tekende voor WSV’s gelijkmaker.

Het was een derby zoals een derby behoort te zijn: aan vuur, passie en scherpte ontbrak het geen moment. Een opstootje tussen Columbia-keeper Kenneth Veldhuis en WSV’s Lfè Odugwa zorgde voor wat extra opwinding (zie foto). Geen van beide partijen slaagde er echter in de definitieve knock-out toe te dienen…

WSV-Columbia begint zondagmiddag om 14.00 uur. (RK)