Sport

Sportdag voor mensen met visuele beperking

APELDOORN – Op zaterdag 16 december, van 10.00 tot 17.00 uur, vindt in Apeldoorn de Multisportdag speciaal voor mensen met een visuele beperking plaats. De sportdag wordt georganiseerd door Zichtbaar Sportief en Uniek Sporten Apeldoorn, onderdeel van Sportservice Apeldoorn (Accres). De sportdag vindt plaats op de FSG Campus in Apeldoorn en is tevens de aftrap van het Multitalent Centrum dat zich hier vestigt. Deelname is gratis.

Iedereen krijgt die dag de kans om meerdere sporten en bewegingsactiviteiten te proberen. “Hiermee willen we mensen met een visuele beperking in contact laten komen met verschillende sporten om te ontdekken welke sport bij hen past. Daarnaast willen we meer bewustwording creëren bij sportverenigingen in Apeldoorn over wat sporten met een visuele beperking inhoudt en welke (kleine) aanpassingen er soms nodig zijn voor mensen met een visuele beperking in hun behoefte om het sporten te ondersteunen. De sportdag is gericht op iedereen vanaf 7 jaar”, aldus de organisatie. “Het belooft een dag vol sport, bewegen en plezier te worden voor kinderen en volwassenen. De sporten die uitgeprobeerd kunnen worden zijn een mix van teamsporten en individuele sporten, handicapspecifieke sporten en reguliere sporten. Denk aan vecht- en verdedigingssporten, klimmen, fitness, fietsen, goalball en nog veel meer.”

Zichtbaar Sportief

De Multisportdagen maken onderdeel uit van het project Zichtbaar Sportief. Zichtbaar Sportief is een samenwerkingsverband tussen partijen uit de sport (Gehandicaptensport Nederland, NOC*NSF en Kenniscentrum Sport) en partijen uit de woon- en zorgsector met specifieke expertise (Koninklijke Visio, Bartiméus en de Oogvereniging). De gezamenlijke uitdaging is om de sportparticipatie onder mensen met een visuele handicap te verhogen en belemmeringen uit de weg te nemen.

Na afloop gaan Gehandicaptensport Nederland, Uniek Sporten (Sportservice Apeldoorn) en deelnemende sportaanbieders deelnemers ondersteunen met het vinden van een geschikte sportvereniging in de buurt, zodat deelnemers geholpen worden om verder te sporten.

Inschrijven kan via: zichtbaarsportief.nl/multisportdag-voor-mensen-met-een-visuele-beperking-in-apeldoorn. Telefonisch aanmelden is ook mogelijk, via het nummer 030-3077890.