Sport

Sport doet iets met je

Van 18 tot en met 27 september vindt de Nationale Sportweek plaats, onderdeel van de Europese week van de Sport. In Apeldoorn verzorgt Sportstimulering diverse sportieve evenementen voor jong en oud. Het thema van de Nationale Sportweek 2020 is ‘Sport doet iets met je’.

Op 18, 21 en 22 september begint de week met een aantal gesloten activiteiten. De eerste dag start met een Kidsrun voor een aantal basisscholen uit Apeldoorn Zuid. Op maandag en dinsdag zijn de omliggende dorpen van Apeldoorn aan de beurt. Voor groep 1 en 2 van de scholen de Poort uit Loenen en OBS Oosterhuizen uit Lieren vindt een loopfietsenrace plaats.

Dinsdag 22 september is vanaf 20.00 uur de Kick Off van Start2playsports. Er wordt gestart met een centrale bijeenkomst waar het programma wordt toegelicht en waar de verenigingen zich presenteren. Daarna zijn er verschillende sportactiviteiten die worden aangeboden door verenigingen om te ervaren of de sport bij je past. Inschrijven voor deze Kick-off kan via sportstimulering.nl/start2playsports.

Woensdag en donderdag is het dan de beurt aan het voortgezet onderwijs. Voor hen is er een Multi Beach Event dat georganiseerd gaat worden in het Orderbos. Dit is een gesloten activiteit. De week wordt afgesloten met een Familie Sportfestijn bij Binky. Er wordt hier onder andere een wandel- en fietstocht georganiseerd en natuurlijk nog veel meer leuks.

Kijk voor meer informatie op www.sportstimuleringapeldoorn.nl