Sport

Snelste man en vrouw van de stad

APELDOORN – In het weekend van 24, 25 en 26 juni vinden de Nederlandse kampioenschappen atletiek plaats in Apeldoorn. AV’34 is dan de trotse host van Nederlands beste atleten. Maar dit jaar kunnen alle inwoners zélf op een heus NK staan.

“Kans maken? Dan dien je donderdag 23 juni tussen 13.00 en 16.00 uur naar het Marktplein te komen. Jong en oud mag zich dan meten op een pop-up sprintbaan van 60 meter. De snelste man en vrouw van de dag winnen een trainingsstage op Papendal én mogen bij de Nederlandse kampioenschappen indoor meedoen in een eigen sprintserie.

Het initiatief is onderdeel van Urban Athletics Series. Een pop-up atletiektoer waarbij verenigingen zich in stadscentra kunnen profileren, winkelende voorbijgangers kennismaken met de sport én fans topatleten kunnen ontmoeten. Het event stond eerder in de binnensteden van onder meer Rotterdam, Utrecht, Haarlem en Deventer. Met de naderende NK doen ze nu dus Apeldoorn aan.

Tijdens de Nederlandse kampioenschappen atletiek komen de beste atleten van Nederland naar Apeldoorn. Een mooie kans om de toppers die normaliter hun wedstrijden in het verre buitenland hebben, van dichtbij te zien. Daarnaast is het voor organiserende vereniging AV’34 een mooie gelegenheid de vernieuwde accommodatie te tonen. Voor meer informatie en kaarten: www.nkatletiek.nl