Sport

Sneeuwruimers bewijzen de Blauwen geen goede dienst

APELDOORN – In plaats van te willen scoren met Serious Request kan men zich bij AGOVV beter serieus bekommeren om de belangen van het eerste elftal. Een wedstrijdje van voormalige clubcoryfeeën tegen een elftal met hotshots van de Gemeente Apeldoorn levert ongetwijfeld her en der wat goodwill op, met het sneeuwvrij maken van het veld bewezen gemeentelijke sneeuwruimers de Blauwen bij nader inzien geen goede dienst.

Buurtbewoners hebben in de loop der jaren heel wat geklaagd met betrekking tot AGOVV. Dat vrijdag een klein legertje gemeentemedewerkers uitrukte om het speelveld op sportpark Berg en Bos van de laatste resten sneeuw te ontdoen, deed bij menig omwonende terecht de wenkbrauwen fronsen. Omliggende straten en trottoirs waren als gevolg van de naweeën van de winterse neerslag dagenlang moeilijk begaanbaar. Het wekte daarom de nodige verbazing dat kosten noch moeite werden gespaard om een nietszeggend potje ten bate van Serious Request te kunnen laten doorgaan.

 

Als bijkomend gevolg moest ook het eerste elftal van de Apeldoornse tweedeklasser zaterdagmiddag ‘gewoon’ aan de bak. Enkele honderden meters verderop lag het hoofdveld van csv Apeldoorn onder een dik sneeuwtapijt verborgen en ging het Hoofdklasseduel van csv tegen Eemdijk niet door. AGOVV-trainer Hans uit den Bogaard en zijn mannen moesten er wel aan geloven. En hoe… Op het sneeuwvrij gemaakte kunstgras sneeuwde de thuisploeg op pijnlijke wijze onder.

 

AGOVV zit al het hele seizoen in de spreekwoordelijke hoek waar de klappen vallen. Tegen de Valleivogels was het wederom raak. Cijfers liegen niet. In plaats van na een kwartier spelen met een nulletje of twee voor te staan, stond de thuisploeg halverwege met 0-3 achter. Zoals al vaker betekende een tegengoal het sein tot capituleren en stortte de gammele organisatie als een kaartenhuis is. De uiteindelijke 1-6 aframmeling betekent dat de blauwe hoofdmacht het kalenderjaar 2017 afsluit als rode-lantaarndrager van de tweede klasse G.

 

Keeper Martijn Droppert beleefde andermaal een vervelende middag. Uitgerekend een beoordelingsfout van AGOVV’s doorgaans zo betrouwbare sluitpost leidde de nederlaag in. “Door de zon schatte ik de bal verkeerd in. Ik had in mijn goal moeten blijven. Binnen tien minuten gaven we het daarna weg. Dan krijg je ook nog een rode kaart. Met tien man speelden we in de tweede helft helemaal niet slecht. Tot dat laatste kwartier. Met twee penalty’s tegen. Die waren allebei terecht. Misschien was het beter geweest om de wedstrijd niet te spelen”, oordeelde Droppert naderhand.

 

Ondanks de slechte prestaties weigert de doelman al op voorhand te capituleren. “Je hoeft maar één keer te winnen en je staat er weer bij. Duidelijk is wel dat er snel wat moet veranderen. In januari steken we met z’n allen de hoofden bij elkaar en maken we een nieuw strijdplan. Ik blijf er hoe dan ook plezier in houden. Vorig seizoen heb ik door een kruisbandblessure bijna niet gespeeld. Ik begin nu eindelijk weer het juiste ritme te krijgen. Jammer van die fout, maar iedereen maakt weleens fouten. Het was mijn eerste fout dit seizoen. Ik verwacht ook na de winterstop belangrijk te zijn voor de ploeg”, gaat Droppert vol goede voornemens het nieuwe jaar in.

 

De geplaagde trainer Hans uit den Bogaard rekent op een heilzame werking van de winterstop. “Even afstand nemen van het voetballen kan best goed zijn.”