Sport

Samenwerking verlengd voor bewegen op school

PCBO Apeldoorn en Sportservice Apeldoorn hebben hun samenwerking verlengd. Dit is gevierd met een officieel tekenmoment in de speelruimte van De Wegwijzer, één van de 25 basisscholen van PCBO Apeldoorn. Deze samenwerking betekent een voortzetting van de gezamenlijke inzet voor de fysieke ontwikkeling van basisschoolkinderen in Apeldoorn.

Kity ten Napel (bestuurder PCBO Apeldoorn) en Carla Maessen (directeur Accres. Sportservice Apeldoorn is een onderdeel van Accres) hebben hun handtekening gezet onder de hernieuwde overeenkomst, die het mogelijk maakt dat bewegingsonderwijs van Sportservice Apeldoorn wordt aangeboden op de meeste basisscholen van PCBO Apeldoorn.

Positieve invloed

“Het belang van bewegen op school kan niet genoeg worden benadrukt, aangezien het een positieve invloed heeft op de fysieke gezondheid en het welzijn van leerlingen, evenals op hun leerprestaties”, aldus Kity ten Napel. Door zich (opnieuw) te verbinden aan Sportservice Apeldoorn, brengt PCBO Apeldoorn sport en beweging op een toegankelijke manier naar kinderen. Hierdoor ervaren kinderen niet alleen de gezondheidsvoordelen, maar ontdekken ze ook hoe leuk sporten kan zijn. Dit draagt bij aan hun kansen op een actieve en gezonde levensstijl. Een doel dat PCBO Apeldoorn graag nastreeft.

“Sportservice Apeldoorn is voor ons de juiste partner om het sporten te stimuleren. Zij hebben gespecialiseerde en enthousiaste sportprofessionals die het sporten laagdrempelig en leuk maken voor kinderen. Daarnaast hebben ze ook veel kennis over de Apeldoornse sportverenigingen om daar kinderen naartoe te verwijzen”, aldus Kity ten Napel. Met deze samenwerking zorgt PCBO Apeldoorn ook voor een optimale inzet van leerkrachten. Terwijl de kinderen gymmen, kan de leerkracht zich richten op de lessen in de klas. Een echte win-winsituatie dus.

Visie

Ook Sportservice Apeldoorn is blij met de verlenging. “Voor ons betekent de (verlengde) samenwerking met PCBO Apeldoorn, dat we in staat worden gesteld om zo veel mogelijk kinderen kennis te laten maken met sport en bewegen tijdens en na school. PCBO Apeldoorn is een professionele en innovatieve onderwijsorganisatie die bewegend leren als belangrijk onderdeel ziet binnen het onderwijs. Dit sluit naadloos aan op onze visie”, aldus Rico de Boer Manager Sportservice Accres.