Sport

Samengestelde menwedstrijd bij De Kromme Zweppe

UGCHELEN – Op zaterdag 25 en zondag 26 mei houdt vereniging Het Apeldoorns Aangespannen Paard De Kromme Zweppe voor de 41ste keer een samengestelde menwedstrijd. Dit jaar dient het evenement tevens als het districtskampioenschap voor KNHS Men District Oost. De wedstrijd vindt plaats op het hoofdterrein aan de Wezenweg/Otterloseweg tegenover Van der Valk Hotel Apeldoorn de Cantharel in Ugchelen, en is vrij toegankelijk voor het publiek.

Een samengestelde menwedstrijd bestaat uit drie onderdelen: dressuur, vaardigheid en marathon. Menners uit het hele land hebben zich ingeschreven om deel te nemen met enkel-, twee- of vierspanpony’s of paarden in de unieke en prachtige omgeving van Ugchelen. De wedstrijd wordt gereden in de klassen L, M en Z, en er is ook een hobbyrubriek voor rijders zonder startkaart.

Dressuur en vaardigheid

Op zaterdag 25 mei vinden de dressuur- en vaardigheidsproeven plaats. De dressuurproef omvat het correct uitvoeren van een reeks oefeningen, beoordeeld door een of meerdere jury’s. Bij de vaardigheidsproef is het de uitdaging om zo snel mogelijk tussen pionnen door te rijden in de juiste volgorde, zonder ballen van de pionnen af te laten vallen.

Marathon

Op zondag 26 mei staat de marathon op het programma. Deze bestaat uit twee trajecten: een wegtraject en een hindernistraject met zes hindernissen. Deelnemers kunnen genieten van de prachtige bossen rondom Ugchelen en worden uitgedaagd door spectaculaire hindernissen op het hoofdterrein.

Tijdens de wedstrijd strijden deelnemers om het District Kampioenschap van KNHS Men District Oost. De winnaars van de verschillende rubrieken plaatsen zich rechtstreeks voor het Nederlands kampioenschap, dat in september zal plaatsvinden in Wenum Wiesel. Ook voor de jeugdige toeschouwers zijn er leuke activiteiten op het terrein in de vorm van een springkussen en schmink op zondag.

Publiek is beide dagen van harte welkom om te komen kijken. De toegang is gratis.