Sport

Samen werken aan ontwikkeling tennistalent

Foto: Vanaf links zijn Kars Grouwstra, Marlies Jansen en Ben Demmer blij met de kersverse samenwerking.

In de week dat The Box Apeldoornse Tennis Kampioenschappen 2020 werden gespeeld, werd op het tennispark van Tepci een fraaie samenwerking bezegeld tussen de Apeldoornse Tennis Federatie en Decathlon Apeldoorn. De sportwinkel gaat als sponsor de tennissende jeugd in Apeldoorn ondersteunen.

Kars Grouwstra, Store Leader van Decathlon Apeldoorn, is blij dat hij op deze wijze een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van de lokale tennistalenten. “Met Decathlon willen we midden in sportend Apeldoorn staan, onze maatschappelijke betrokkenheid tonen. En waar kun je dan beter op inzetten dan op de jeugd? Die heeft immers de toekomst! En met liefst negen tennisclubs in Apeldoorn en met de ATK – zo’n 420 spelers en 580 te spelen partijen – als grootste tennistoernooi van Gelderland, is er hier een enorme potentie aan talent.”

Ben Demmer, sedert vorig jaar voorzitter van de Apeldoornse Tennis Federatie (ATF), is verheugd over de samenwerking. “Decathlon sponsort bijvoorbeeld de instroomtrainingen, de zogenoemde Decathlon Tennis Talenten Trainingen, van de Tenniskids: de oranje groep van 7 en 8 jaar en de groene groep van 9 en 10 jaar.” Vroeger kende Apeldoorn het Indoor Winter Tennis (IWT) circuit en die prachtige invulling van het winterseizoen voor de tennissende jeugd wordt met deze samenwerking nieuw leven ingeblazen onder de naam Decathlon Indoor Winter Tour.

Marlies Jansen zal vanuit een speciaal in het leven geroepen commissie de jeugdtrainingen gaan coördineren. Al meer dan dertig jaar is zij bij de tennisjeugd betrokken, vanuit haar grote passie voor de sport. “Dat kan Marlies als geen ander”, roemt Ben Demmer de gedreven vrijwilligster.

De indoortrainingen vinden plaats in de Matenhal, vanaf pakweg begin oktober. De jongste groep krijgt per keer 1 uur tennistraining en 1 uur bewegingsscholing, de oudste groep 2 uur tennistraining en ook 1 uur bewegingsscholing. De buitentrainingen zullen nadien plaatsvinden bij TC Sprenkelaar. Tennisleraar Leon Metsemakers verzorgt de Decathlon Tennis Talenten Trainingen, tennislerares Cynthia Dekker de Decathlon Indoor Winter Tour, een programma voor de Tenniskids om ook tijdens de wintermaanden onderlinge wedstrijdjes te spelen. Demmer: “Uiteindelijk willen we daarnaast ook in het voorjaar en najaar speciale Tennis Events gaan organiseren. We streven naar een mooi en omvangrijk, jaarvullend programma om de Apeldoornse jeugd weer lekker aan het tennissen te krijgen.”