Sport

Rommelmarkt bij de handbalclub

APELDOORN – Na twee jaar corona kan de handbalvereniging Achilles in Apeldoorn eindelijk weer een fysieke rommelmarkt organiseren. Alle spullen mogen weer uit de kast en kunnen worden verkocht. De rommelmarkt vindt plaats op zaterdag 18 maart in het clubhuis van Achilles aan de Laan van Kerschoten 12 in Apeldoorn. De deuren openen om 09.00 uur en sluiten rond 13.00 uur. De minimale prijs per artikel bedraagt 50 eurocent.

Achilles speelt zowel veld- als zaalhandbal, zowel op recreatief als prestatief niveau. Het eerste team van Achilles speelt al jaren in de hoofdklasse, na jaren in de eerste divisie gespeeld te hebben. Het eerste van de dames speelt in de regionale 2e klasse. De club bestaat inmiddels al meer dan 60 jaar. Dit is afgelopen zomer groots gevierd met ruim 400 leden; er werd bijgepraat, activiteiten gedaan en vooral het 60-jarig bestaan gevierd. (Oud)leden konden blijven overnachten, hier werd ruim gebruik van gemaakt. De dag erna was er een groot handbaltoernooi.

Het hoogtepunt van Achilles is toch wel het jaarlijkse toernooi. Het toernooi op de Apeldoornse velden behoort tot een van de grootste handbalevenementen in Nederland. Op zaterdag is het voor de jongste jeugd en op zondag voor de oudere jeugd en de senioren.

Het eerste bestuur van Achilles vormde zich in 1961/1962, het bestuur bestond uit Herman van Beek, Leidi van Beek, Sylvia Rozie, Karia Prelle en Rie Diks Crijnen. Op dat moment speelden zij nog op een accommodatie in Wenum-Wiesel. In 1975 kreeg Achilles eindelijk een eigen locatie, aan de Buys Ballotstraat, in een sporthal. Hier vond ook het eerste handbaltoernooi plaats. Een plek vol geschiedenis dus. Sinds 1983 spelen ze op de prachtige locatie gelegen tussen de Vlijtseweg en de Boerhaavestraat. In de kantine hangt een schilderij ter herinnering aan de eerste sportzaal.