Sport

Robur-doelman kan oude liefde WSV niet dwarsbomen

APELDOORN – Het duurde geruime tijd alvorens hij zich verzekerde van een plek onder de lat bij zijn nieuwe club. Tegen zijn oude liefde keepte hij zondagmiddag een prima pot. Toch kon Robur et Velocitas-doelman Marvin de Bont niet verhinderen dat WSV de Apeldoornse derby in de tweede klasse J met een 3-1 overwinning afsloot. Aan de tegendoelpunten trof de voormalige WSV’er in de Robur-goal geen enkele blaam.

Een week na zijn competitiedebuut voor Robur et Velocitas volgde het duel tegen zijn voormalige ploegmakkers. De Bont had er reikhalzend naar uitgekeken. Richard Braam, afgelopen seizoen en in het begin van het seizoen 2017-2018 eerste keus in Kerschoten, was minder blij met de beslissing van trainer Ewald de Boer om De Bont op te stellen. Na zijn plaats te zijn kwijt geraakt leverde Braam stante pede zijn spullen in en gaf er de brui aan.

 

Roburs nieuwe nummer één verklaarde blij te zijn om het roodwitte doel te verdedigen. “Omdat ik bij WSV niet aan spelen toekwam, heb ik voor mezelf de keuze moeten maken naar een andere club te gaan. Ik ben 26 en moest weg om ergens eerste keeper te kunnen worden. Door een schorsing en een beenbreuk heb ik bijna twee jaar niet gespeeld. Omdat ik Henry Udinga, de keeperstrainer kende, koos ik voor Robur. Natuurlijk is het dan een teleurstelling wanneer je er niet meteen in staat. Tegenslagen maken je alleen maar sterker. En tegenslagen heb ik de afgelopen jaren genoeg gehad. Ik ben nu beloond voor mijn geduld.”

 

Op voor hem bekend terrein beschaamde De Bont het vertrouwen van de technische staf niet. Desondanks keek de sluitpost met gemengde gevoelens terug op het weerzien met veel oude bekenden. “Vorig seizoen heeft WSV twee keer van Robur gewonnen. Dat wilden we nu omdraaien. Helaas is ons dat niet gelukt. We begonnen te slap aan de eerste helft. We hadden attenter moeten zijn. Jammer dat we er na die 1-1 niet nog eentje scoorden. Die tweede goal ging heel snel. Die derde goal, dat had ik moeten weten. Die neem ik voor m’n rekening. Al zat die vrije trap er wel lekker in”, baalde de man, met nummer 23 op zijn rug, van de tegengoals die hij incasseerde.

 

Nu hij zijn plek tussen de palen veroverd heeft is De Bont vastbesloten die niet meer af te staan. De sluitpost wil een bijdrage leveren om tweedeklassevoetbal aan Anklaarseweg te waarborgen. “Het is mijn doel om er nu in te blijven staan. Ik ben niet naar Robur gekomen om te degraderen. We hebben genoeg kwaliteit. Er staat een goed team, een echt team ook.”

 

Roberto Klomp heeft met het ambitieuze WSV hogere doelen voor ogen. De winnende trainer, die de tweedeklasser aan het einde van het huidige voetbaljaar de rug toekeert, wil zijn periode aan de Voorwaarts in gepaste stijl afsluiten. De wijze waarop zijn ploeg de plaatsgenoot uit Kerschoten opzij zette sterkt het vertrouwen bij WSV’s coach. Hij was zeer te spreken over hoe WSV zich herstelde van de domper van een week eerder in Epe.

 

“Die nederlaag in Epe was heel geflatteerd. Ik vond ons nu vooral in de eerste helft heel goed. Doordat we na rust iets minder druk op de bal hadden, kregen we die goal tegen. Maar kijk je naar de hele wedstrijd, dan hebben wij dik verdiend gewonnen. Als wij kunnen opbrengen wat wij vandaag hebben gebracht, gaan we dit seizoen nog heel veel wedstrijden winnen. Een periode pakken vind ik wel het minste”, belooft Klomp het nodige vuurwerk voor het restant van het seizoen.