Sport

‘Risicoduel’ in Diepenveen nuttige test voor csv Apeldoorn

APELDOORN/DIEPENVEEN – Csv Apeldoorn heeft de eerste storm van 2018 achter de rug. Aan de 7-1 nederlaag in het oefenduel tegen Go Ahead Eagles moet nochtans niet te veel waarde worden gehecht. De uitslag was voor de Apeldoorners slechts van ondergeschikt belang. De eerste aanloop naar de hervatting van de Hoofdklasse B betekende voor Jürgen Schefczyk en zijn spelers vooral een nuttige test en een leuke ervaring.

De Weergoden speelden bij de officieuze aftrap van het nieuwe kalenderjaar niet echt mee. Ouderwets hondenweer. Bar en boos. De aanwezigen op het terrein van VV Diepenveen kregen de volle laag. Stormachtige winden en venijnige regenbuien maakten het geen onverdeeld pretje om donderdagavond op of langs het veld te staan. Extra beschutting in de vorm van een tribune ontbrak. In tegenstelling tot csv Apeldoorn zelf beschikt sportpark De Zunnebargh immers niet over een tribune. In het Orderbos mocht het ‘risicoduel’ echter uit veiligheidsoogpunt niet gespeeld worden. Vandaar dat werd uitgeweken naar Diepenveen.

 

Schefczyk maakte er geen halszaak van, evenmin had hij zich onveilig gevoeld. Als doorgewinterd supporter van 1. FC Köln is de csv-trainer wel wat gewend. “Jammer dat het niet bij ons kon. Er waren hier vanavond toch wel twee- of driehonderd toeschouwers. Bij ons in Apeldoorn was denk ik nog wel meer publiek gekomen. Van het bier dat dan in de kantine verkocht was, hadden best wel een paar beveiligers betaald kunnen worden.”

 

Csv Apeldoorn is op zaterdag 20 januari de eerste Apeldoornse voetbalploeg die in 2018 weer in competitief verband de wei in mag. In die zin vormde het oefenduel tegen een profteam een ideale gelegenheid om spelers te testen die niet wekelijks op een basisplaats kunnen rekenen. In de tweede competitiehelft zal hij al het beschikbare materieel hard nodig hebben. Het kan de komende maanden nog alle kanten op, zo meent Schefczyk.

 

Nadat het voor de winterstop niet altijd even goed liep zoals vooraf gehoopt en verwacht, wil de trainer in de eerste plaats definitief wegkomen uit de onderste regionen van de rangschikking. “We staan nog steeds daar waar we niet horen te staan. Nog altijd zijn we niet gevrijwaard van die onderste plaatsen. Daarnaast hebben we wel een formidabele start gemaakt in de tweede periode (negen punten uit drie wedstrijden, red.) Er vallen dit seizoen nog wat prijzen te verdelen”, spreekt Schefczyk van ‘twee opdrachten’ die zijn ploeg moet vervullen.

 

De terugkeer van spits Richard van Schooten van SV Spakenburg vergroot csv’s aanvallende mogelijkheden. “Ik ben ontzettend blij dat Richard weer terug is. Binnen de groep is hij een gevestigde speler”, ziet de csv-coach de rentree van de in Diepenveen afwezige clubtopscorer van de afgelopen twee seizoenen vol verwachting tegemoet. Achterin blijft het door de aanhoudende absentie van de geblesseerde Joost Krijns vooralsnog schipperen. “Joost is nog altijd niet honderd procent. Ik verwacht dat Urk nog te vroeg te komt voor hem.”

 

Alvorens ze bij het Urk van voormalig csv-trainer Richard Karrenbelt de competitie hervat, sluit de csv-selectie de winterpauze af met een kort trainingskamp in Noordwijk. Op zaterdag 13 januari staat daar een oefenwedstrijd bij zondaghoofdklasser SJC op het programma. Op 27 januari speelt het roodgele keurkorps tegen Berkum voor de eerste keer in 2018 om de punten voor eigen publiek.