Sport

RAZ-Bergh Golfdag ten behoeve van Kristal Leerorkest

APELDOORN – Vanaf 2013 organiseert Golf- en Businessclub De Scherpenbergh, samen met in het verleden Rotary Sprengen en nu Rotary Apeldoorn Zuid, een jaarlijkse golfdag, waarbij geld voor een lokaal goed doel bij elkaar wordt gespeeld. De afgelopen jaren waren dit Starz Foundation, Hospice De Spreng, Woonstichting Eigen Dak, Villa Joep, Voedselbank Apeldoorn, Stichting Leergeld en De Zonnehoed. Dit jaar wordt er gegolfd voor het Kristal Leerorkest, een project in InKluZie.

Sikko de Graaf is namens Rotary Apeldoorn Zuid enthousiast over het doel van de golfdag. “Wekelijks krijgen honderd kinderen met en zonder een beperking samen instrumentale muzieklessen en vormen zij een uniek leerorkest, dat een aantal keren per jaar optreedt voor publiek. Dit orkest kan niet zonder instrumenten en de bijhorende techniek om dit ten gehore te brengen. Het zou geweldig zijn als we net als de voorgaande edities het geld hiervoor bij elkaar kunnen brengen.”

Namens De Scherpenbergh is Joost Poppe vanaf het eerste uur betrokken bij de organisatie: “Jaarlijks doen we een beroep op de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind en zij verhogen de opbrengst dit jaar met maar liefst met 25 procent. Ook gaaf is dat wethouder Sunita Biharie de dag komt openen en het Kristal Leerorkest een optreden komt geven, waarbij leerlingen van Parc Spelderholt de horeca van De Scherpenbergh komen ondersteunen.”

De golfdag vindt dit jaar plaats op donderdag 12 oktober. Op de website www.raz-bergh.nl staat alle informatie. Naast golfen is er ook een jeu de boules-programma en het is mogelijk om alleen aan het avondprogramma deel te nemen.