Sport

Problemen Jerry Cooke wordennsteeds meer luxueus van aard

SCHERPENZEEL – Problemen heeft Jerry Cooke al het hele seizoen. Kampte de AGOVV-trainer in de eerste weken van de competitie met een overvloed aan geblesseerde en niet-fitte spelers, nu de ziekenboeg op Berg en Bos leegstroomt, nemen de keuzemogelijkheden voor de technische staf toe en worden de problemen steeds meer luxueus van aard. Wanneer de Apeldoorners in 2017 op de huidige voet verder gaan, moet niemand vreemd opkijken wanneer AGOVV een rol van betekenis gaat spelen in de tweede klasse G. Halverwege het seizoen bedraagt de achterstand op het leidende duo Lelystad’67 en Hierden slechts zeven punten.

Met een zwaarbevochten 1-0 overwinning bij vv Scherpenzeel sloot de Apeldoornse promovendus de eerste seizoenshelft winnend af. Uit een corner van de Japanse aanwinst Kengo Ichikawa kopte Lars Hoekman de Blauwen naar de zege in het laatste duel van het kalenderjaar 2016. “De eerste 45 minuten hebben we bij vlagen uitstekend gevoetbald. Het stond goed. Alleen was het rendement ‘nul’. Kansen kregen we genoeg. Het was allemaal net niet. Na rust scoorden we eindelijk die 1-0. Daarna wisten we de bal niet meer in de ploeg te houden. In die fase mis je iemand die de bal vast kan houden. Al met al hebben we een goede teamprestatie geleverd. Met een individuele prestatie van Martijn Harleman die er bovenuit stak. Hij sleepte ons er in die slotfase doorheen”, wist Cooke naderhand goed dat zijn keeper een extra pluim verdiende.

De opmars van AGOVV verbaast Cooke niet. “Uit de eerste vijf wedstrijden haalden we nul punten. Daarin speelden we tegen de Top-4. We verloren weliswaar steeds minimaal, maar waren wel steeds de mindere. Daarna hebben we zes keer gewonnen, één keer gelijkgespeeld en van VRC verloren. Ik heb vanaf de eerste wedstrijd geroepen dat nog niet iedereen fit was. Ook nu is dat nog niet het geval. Zo missen we Ramazan Albayrak nog steeds. Ramazan is iemand die in deze ploeg een belangrijke rol zou kunnen spelen. Nu steeds meer jongens terug zijn gekomen, kan ik in elk geval wél keuzes maken. Waar het gaat eindigen, weet ik niet. Ik ben wel benieuwd hoe we het na de winterstop tegen ploegen als Lunteren, Hierden, OWIOS en Lelystad zullen doen.”