Sport

Pop-up gym en groepsfitness bij Smart-Fit Apeldoorn

APELDOORN – “Toen wij het nieuws te horen kregen dat wij voorlopig binnen nog niet open mochten, hebben wij direct een outdoor pop-up gym gerealiseerd”, vertelt eigenaar Rick During van Smart-Fit. “Hier kunnen diverse oefeningen gedaan worden, zoals squatten, bench pressen en deadliften. Ook kan er gebruik gemaakt worden van dumbbells tot en met 40 kilogram. Natuurlijk houden we rekening met de regels van het RIVM en de gemeente Apeldoorn, daarom is er continu toezicht om de regels te handhaven. Ook geven we nu veel groepslessen buiten en streamen we live lessen via de social media-kanalen.”

In 2014 opende Rick de eerste Smart Fit-club in Vlaardingen. Inmiddels telt Smart-Fit alweer acht sportscholen, waarvan twee in Apeldoorn. Om de drempel zo laag mogelijk te houden betalen leden per bezoek. Heb je vijf bezoeken binnen een maand bereikt, dan sport je de rest van de maand gratis. Daarnaast kun je voor slechts 1 euro per keer meedoen met de groepslessen. Alle leden hebben een smartbandje of -sticker, die gekoppeld is aan een app. Dit is tevens een soort digitale portemonnee. “Je stort daar een tegoed op van minimaal 10 euro per maand via automatische incasso. Of je nu met vakantie gaat of even geen tijd hebt om te sporten, je sporttegoed blijft 12 maanden geldig. Ook wordt de houdbaarheid in deze coronatijd verlengd met de duur van de sluiting. Alleen bij opzegging vervalt het opgespaarde saldo.”

Denken in mogelijkheden

In het kader van denken in mogelijkheden heeft Rick de pop-up gym gerealiseerd, zodat de leden in deze vreemde tijden toch fit en gezond kunnen blijven. “Leden kunnen tijdvakken van 60 minuten voor de pop-up gym reserveren via onze app. Daarnaast is er ook een groot en divers aanbod aan groepsfitness. Na het trainen is er de mogelijkheid om een eiwit-shake of koffie mee te nemen die leden betalen uit het sporttegoed.” Rick vervolgt: “We hopen natuurlijk dat het mooi en droog weer blijft, zodat onze leden lekker buiten kunnen blijven sporten totdat we weer open mogen.”

De pop-up gym is aan Dubbelbeek 22 van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur geopend en in het weekend van 09.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.smart-fit.nl en www.facebook.com/SmartfitApeldoorn.