Sport

Plan van bestemming ongewis voor AGOVV 1

APELDOORN – Met de vaststelling van het nieuwe bestemmingsplan voor sportpark Berg en Bos kreeg AGOVV afgelopen week duidelijkheid over waar het in de nabije toekomst aan toe is. Het plan van bestemming voor het eerste elftal blijft daarentegen uiterst ongewis. Maar hoewel de vereniging drie lichtmasten moet verwijderen, bracht de zure 3-2 thuisnederlaag tegen OWIOS voldoende lichtpuntjes.

Na de zege bij Blauw Geel’55 leek het er zaterdag bijna 90 minuten op dat AGOVV op eigen veld ook OWIOS ging verslaan. In extremis gaf het elftal van trainer Hans uit den Bogaard echter een 2-1 voorsprong uit handen. Na hun gelijkmaker kaapten de bezoekers uit Oldebroek diep in de toegevoegde speeltijd zowaar de volle buit mee uit Apeldoorn. Tot ongeloof en verbijstering van alles en iedereen in het thuiskamp. Ook Joey Bosz baalde van de onfortuinlijke nederlaag. “We liepen te veel achteruit”, reageerde AGOVV’s gelegenheidscaptain hoofdschuddend.

De meest defensief ingestelde van de twee Bosz-broers put moed uit de strijdlust die AGOVV aan de dag legde. “Het staat goed. Iedereen doet z’n ding. Vorige week bij Blauw Geel was dat ook al zo. Eigenlijk is dat al zo vanaf het Robur-toernooi. We spelen meer als een team dan voor de winterstop. Als we zo doorgaan als vandaag, gaan we het redden. Dan houden we drie teams onder ons”, gelooft de neef van de voormalige trainer van Ajax en Borussia Dortmund stellig dat AGOVV degradatie uit de tweede klasse G in de resterende dertien competitieduels kan afwenden.

Zijn eigen terugkeer in de ploeg moet daar mede toe bijdragen. Een onvervalste doodschop in de Apeldoorn Cup-wedstrijd tegen WSV stelde hem bijna de gehele eerste competitiehelft buiten gevecht. “Ik heb vijftig minuten gespeeld, uit tegen OWIOS. Gelukkig ben ik nu weer topfit”, verklaarde de volbloed-AGOVV’er dat er geen enkele belemmering meer bestaat om weer voorop in de strijd te gaan. Dat hij bij absentie van Niels van Geerenstein en Martijn Droppert het aanvoerderschap kreeg toebedeeld, stemde de pas 21-jarige ‘oudgediende’ extra trots. “Die band vind ik wel mooi. Ik zit er nu vijf jaar bij en heb al bijna 100 wedstrijden in het eerste gespeeld.”

De rentree van de allrounder betekent eveneens een welkome opsteker voor de aan het eind van het seizoen vertrekkende Hans uit den Bogaard. “Die gozer kan heel goed voetballen”, dicht de trainer aan Joey Bosz een meerwaarde voor het elftal toe. Wat meer onverzettelijkheid kan Uit den Bogaard maar al te goed gebruiken in de strijd om het klassebehoud waartoe AGOVV zichzelf de komende maanden heeft veroordeeld.

Over waarom hij zelf de club waar hij voor twee seizoenen tekende al na één jaar verlaat, houdt Uit den Bogaard zich op de vlakte. “Daar ga ik niet verder op in. Ik ga er wel alles aan doen om ervoor te zorgen dat we aan het einde van het seizoen veilig staan.”