Sport

PFC/Pro Sport Centrum lijkt klaar voor de eredivisie

APELDOORN – Het seizoen in de eerste divisie B is pas vier wedstrijden onderweg. De zaalvoetballers van PFC/Pro Sport Centrum kruipen niettemin al nadrukkelijk in de favorietenrol. Met tien punten en dertig gescoorde competitietreffers stellen de Apeldoorners hun kandidatuur om naast (of na) plaatsgenoot WSV/FSG Academy de tweede lokale vertegenwoordiger in de eredivisie te worden. “De enige tegenstander die ons kan verslaan zijn wij zelf”, sprak coach PFC-coach Youssef el Badey na afloop van de galavoorstelling tegen LZV/Kuypers duidelijke taal.

Normaal gesproken is woensdag gehaktdag. In sporthal Mheenpark was het twee dagen later prijs. Dat het toevallig een vrijdag de dertiende betrof, bracht de Apeldoornse zaalvoetballers allesbehalve ongeluk. Al kwam er weinig geluk kijken bij de afgetekende 9-1 overwinning. Het oppermachtige PFC/Pro Sport Centrum overklaste de gerenommeerde tegenstander uit Lichtenvoorde op alle fronten. Het viel daarom op dat de winnende coach na afloop van PFC’s bij vlagen wervelende show vooral baalde van die ene tegengoal.

Youssef el Badey (zie foto) waakt nadrukkelijk dat zijn manschappen niet gaan zweven en met beide benen stevig op de sporthalvloer blijven. “We hebben heel mooi voetbal laten zien. Toch ben ik heel kritisch. Ik wil blijven verbeteren. Daarom ben ik de tweede helft bewust met een ander blok begonnen. We scoren heel veel, maar ik vind dat we te makkelijk een goal tegen krijgen.”

Over de ambities doet de Tilburger niet geheimzinnig. “Wij hebben een supergetalenteerde ploeg. Wij zijn door velen gebombardeerd tot kampioenskandidaat. We willen promoveren naar de eredivisie, ja. Direct of via een omweg, dat maakt niet uit. Door met 9-1 te winnen van een topploeg als LZV maken we wel een statement. De andere ploegen zien die uitslag natuurlijk ook. 

Er gloort misschien wel een Apeldoornse derby aan de horizon. “Ik hoop dat WSV erin blijft. Het zou fantastisch zijn wanneer er volgend seizoen twee Apeldoornse clubs in de eredivisie spelen. Het verschil tussen WSV en ons is dat zij het vorig seizoen in de eredivisie deden met veel mannen die al gearriveerd zijn. Bij ons krijgen jonge spelers ook een kans. Wij zijn stiekem aan het groeien als club zijnde. De faciliteiten zijn er”, aldus El Badey.

Rachid Boughalab ziet zijn overgang van eredivisionist WSV naar de één verdieping lager spelende plaatsgenoot daarom niet als een stap terug. “Ik ben naar PFC/Pro Sport Centrum gekomen om kampioen te worden. Derek Kent heeft een project. Hij wil naar de eredivisie. Daarbij ziet hij voor mij een belangrijke rol weggelegd. Ik ben met een positief gevoel bij WSV weggegaan. Alhoewel ik ook een beetje mijn gevoel gevolgd ben. Ik speelde met WSV al in de eredivisie, dat klopt. Maar WSV had niet zoveel te bieden. Dit is voor mij financieel aantrekkelijker, zeg ik er eerlijk bij.”

De overtuigende zege op LZV/Kuypers  toont volgens Boughalab aan wat PFC/Pro Sport Centrum in zijn mars heeft. “We hadden wel de wind mee. We maakten op de juiste momenten de doelpunten. Zo’n 9-1 overwinning is natuurlijk prima. LZV is wel een ploeg die op papier ook gezien wordt als titelkandidaat. Een directe concurrent. Eindhoven wordt nog lastig, maar onze grootste tegenstander zijn wijzelf. We moeten scherp blijven tot het einde van het seizoen. Zoals we vanavond hebben gespeeld, zou je zeggen dat we met deze ploeg wel in de eredivisie moeten meekunnen. Er staat een goede mix van ervaren spelers en talenten. Maar als we daadwerkelijk in de eredivisie komen, moeten we doorselecteren.” 

* In de eredivisie zaalvoetbal behaalde WSV/FSG Academy vrijdagavond z’n eerste zege. Na drie opeenvolgende nederlagen versloeg het team van trainer Anouk Roest GZV Watergras met 4-8.