Sport

Patrick Jansen en Jesse Hartgers terug bij AGOVV

AGOVV heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van Patrick Jansen (31) en Jesse Hartgers (27). De twee ervaren krachten beschikken over zeer veel ervaring, waarmee ‘de Blauwen’ een kwalitatief belangrijke slag slaan.

Met de komst van doelman Jansen en middenvelder Hartgers mag gezegd worden dat AGOVV zich heeft versterkt met twee absolute buitenkansjes. Beide spelers acteren al jarenlang op een hoog niveau in het amateurvoetbal. Zowel Jansen als Hartgers als vaste basiskracht bij csv Apeldoorn, alvorens het tweetal koos voor een avontuur buiten de plaats. Jansen speelde de laatste twee seizoenen voor sc Genemuiden, Hartgers vertrok afgelopen zomer naar Scherpenzeel.

In een eerdere periode kwamen zowel Jansen als Hartgers al uit voor AGOVV. Komende zomer keren ze dus terug op het oude nest. De selectie van hoofdtrainer Gerrit Brouwer krijgt daarmee vorm, nadat eerder al Joey Bosz, Luca Bouwmeester en Jesse Perdon hun jawoord gaven aan ‘de Blauwen’.

Patrick Jansen: “Ik wilde graag weer in Apeldoorn voetballen. Toen was de keuze voor mij niet heel erg lastig. AGOVV voelt voor mij als een warme familieclub, waar bovendien veel oude bekenden al actief zijn. Deze club zit in een stijgende lijn en wil graag promoveren naar de tweede klasse. Daar hoop ik met mijn inbreng onderdeel van te kunnen zijn. Ik wil nog een paar jaar met plezier kunnen voetballen en denk dat we met deze selectie voor promotie moeten gaan.”

Jesse Hartgers: “AGOVV heeft een goed plan voor de toekomst, waar ik graag onderdeel van uit wil maken. Bovendien ken ik Steven van Es natuurlijk al goed van CSV. Ik denk dat we een zeer sterke selectie hebben voor de derde klasse. Ik kan zowel verdedigend als aanvallend op het middenveld uit de voeten.”

Foto: Dennis Terwel