Sport

Openluchtbad Boschbad open vanaf 30 april

APELDOORN – Vorig jaar heeft het Boschbad in Apeldoorn een fantastisch seizoen gehad, mede door het mooie zomerweer. Veel vaste bezoekers kunnen niet wachten om weer een duik te nemen in Nederlands grootste openluchtzwembad.

“We merken dat iedereen weer zin krijgt om te zwemmen en we krijgen veel leuke berichten. Van vragen wanneer de abonnementen weer te koop zijn tot kinderen die hun spreekbeurt over het Boschbad hebben gehouden en een werkende maquette van de glijbanen hebben gemaakt. We zijn erg druk met de voorbereidingen en krijgen door deze berichten alleen nog maar meer zin in de start van het seizoen”, aldus Hugo Beekers, een van de locatieverantwoordelijken van het Boschbad.

Bij het Boschbad wordt hard gewerkt om alles weer in gereedheid te brengen voor het nieuwe seizoen. De midgetgolfbaan is opgeknapt, er zijn natuurlijke omheiningen aangebracht, het monumentale entreegebouw is geschilderd en het recreatiebad heeft een nieuwe beschermlaag gekregen. Vanaf half april wordt er gestart met het vullen van de zwembaden. Op 30 april is het Boschbad weer klaar om iedereen te mogen ontvangen. Binnen nu en twee weken gaat de voorverkoop van de abonnementen van start.

Naast alle voorbereidingen is het Boschbad ook op zoek naar lifeguards om het team dit seizoen weer op volle sterkte te krijgen. Op 31 maart start de opleiding Zwemmend Redden voor Zwembaden voor de nieuwe lifeguards. Lars-Erik Gruben die samen met Hugo Beekers locatieverantwoordelijke bij het Boschbad is, heeft de opleiding zelf ook onlangs gevolgd. Hij vertelt: “Onze collega Eddy Kuiper leidt de nieuwe lifeguards op zodat ze veilig en adequaat een redding kunnen uitvoeren mocht dat nodig zijn. Sollicitanten kunnen op 31 maart gelijk starten met de opleiding en vanaf 30 april aan de slag. En dan hopen we natuurlijk op net zo’n mooie zomer als vorig jaar!”

Het Boschbad is onderdeel van Accres. Accres beheert, onderhoudt en exploiteert maatschappelijk vastgoed voor diverse (gemeentelijke) opdrachtgevers én is dé partij in Apeldoorn als het gaat om het stimuleren en organiseren van een actieve leefstijl vanuit Sportservice Apeldoorn. De locaties zijn plekken in Apeldoorn, Almelo en Enschede waar mensen kunnen beleven, leren, bewegen, ontspannen en ervaren. Naast het Boschbad zijn onder andere Kinderboerderij Malkenschoten (Binky), Aquacentrum Malkander en Stadspark Berg & Bos ook onderdeel van Accres.