Sport

Op valreep van 2016 toch nog een prijs voor Columbia

APELDOORN – Columbia is op de valreep van 2016 toch nog in de prijzen gevallen. Met een bijna zeker kampioenschap op het veld liep het afgelopen jaar in extremis mis. In de zaal beleefde de zondagderdeklasser een succesvoller slot. Voor het eerst sinds mensenheugenis sloot Columbia 1 de eigen driedaagse winnend af.

Daarmee kreeg het kalenderjaar 2016 voor de hoofdmacht van de organiserende vereniging alsnog een feestelijke afsluiting. De vreugde over hun triomf sprak boekdelen. In een – zoals elk jaar – prima gevulde sporthal Zuiderpark versloegen de Columbianen het verrassende Beekbergen in de finale met 2-1. Ze hadden er lang op moeten wachten. Oudere clubleden wisten zich te herinneren dat Columbia er een kwart eeuw geleden voor het laatst in was geslaagd om zich bij de senioren tot winnaar te kronen van hun eigen klassieker tussen kerst en oud & nieuw.  

 

De favorieten sneuvelden voortijdig. Csv Apeldoorn strandde in de poulefase op Beekbergen en Apeldoornse Boys. De titelverdediger toonde zich niet van z’n beste kant. Het was nogal kinderachtig dat het optreden van een scheidsrechter werd aangegrepen als reden voor het mislopen van de kruisfinales. Bij het teleurstellend als laatste geëindigde WSV vergaten de spelers dat zaalvoetbal een teamsport is.

 

Eindstand 33e Columbia Veeneman Zaalvoetbaldriedaagse senioren: 1. Columbia, 2. Beekbergen, 3. Robur et Velocitas, 4. Victoria Boys, 5. csv Apeldoorn, 6. Albatross, 7. Apeldoornse Boys, 8. WSV.

 

Winnaars overige leeftijdscategorieën: Jongens onder 11 jaar: Robur et Velocitas; jongens onder 13 jaar: WSV; jongens onder 15 jaar: WSV; jongens onder 17 jaar: Robur et Velocitas; jongens onder 19 jaar: WSV.