Sport

Ondernemers in boksring

APELDOORN – Op vrijdag 3 november wordt het Business Boxing Gala gehouden in The Gym Apeldoorn, Jean Monnetpark 67. Twintig zelfstandige ondernemers uit Apeldoorn en omgeving nemen het die avond tegen elkaar op. Nieuwsblad Stedendriehoek zet de deelnemers aan het evenement vanaf volgende week in het spotlicht. 

Ieder van hen heeft zich een halfjaar kunnen voorbereiden op het toernooi, onder de deskundige begeleiding van eigenaar René Diks van The Gym Apeldoorn en zijn collega’s. Wie het tegen elkaar opnemen die avond, wordt bepaald door de trainers, die alle ondernemers goed hebben leren kennen tijdens de trainingsperiode.

Meedoen belangrijker dan winnen

Er wordt rekening gehouden met het gewicht, de leeftijd en het niveau van de ondernemende boksers. Elke bokser zal dus erg gewaagd zijn aan zijn of haar tegenstander. Kickboksen wordt niet alleen uitgevoerd met de vuisten, maar ook met voeten en benen. Daarom is er extra aandacht voor de veiligheid van de boksers en de beschermende vechtsportuitrusting. Ook moet iedereen een ingevuld medisch sportdossier laten zien.

Diverse ondernemers nemen een buddy mee die hen aanmoedigt en vergezelt tijdens de wedstrijd. Elke wedstrijd telt in totaal drie rondes van anderhalve minuut. De ondernemer die de rondes het beste doorstaat is de winnaar. “Maar er is op het einde van de avond geen toernooiwinnaar”, zegt René Diks. “Het deelnemen is een ervaring om nooit te vergeten. Meedoen is daarom veel belangrijker dan winnen. Tijdens het trainen wordt ook geen druk gelegd op het winnen, maar juist op het persoonlijke doorzettingsvermogen en het hebben van plezier.”