Sport

Omnisport Apeldoorn staat al vijftien jaar garant voor topsport

APELDOORN – Al sinds 2008 is Omnisport Apeldoorn dé thuisbasis voor de Nederlandse topsport als het gaat om baanwielrennen, atletiek en volleybal. Alle faciliteiten om te trainen op hoog niveau en het leveren van topprestaties zijn in het complex in ruime mate aanwezig.

De immense wieler- en atletiekhal met vaste tribunes biedt plaats aan circa 5.000 toeschouwers die voor een geweldige ambiance zorgen. De uit duurzaam hout opgetrokken wielerbaan is geliefd bij veel nationale en internationale baanrenners. De 250 meter lange en 7 meter brede baan is supersnel, in 2016 helemaal vernieuwd en voldoet aan alle internationale eisen.

Topsporthal
De Topsporthal beschikt over twee uitschuifbare tribunes met een capaciteit van 800 en 500 zitplaatsen. Door middel van scheidingswanden is de ruimte eenvoudig op te splitsen met veel mogelijkheden voor sportdagen en trainingen. De topsporthal is de thuisbasis voor alle teams van de Apeldoornse topvolleybalvereniging Draisma Dynamo, de Nederlandse kampioen van 2023 bij de heren en Europees actief in de CEV Cup.

Multifunctioneel
Omnisport Apeldoorn is meer dan alleen een (top)sportaccommodatie. Het complex behoort tot een van de meest multifunctionele evenementenlocaties in Midden-Nederland. Er zijn diverse volledig ingerichte ruimtes beschikbaar met alle gewenste faciliteiten voor het creëren van een perfecte ambiance voor bedrijfsfeesten, congressen, productpresentaties en andere business-to-business activiteiten.

Mooie topsportkalender
De komende maanden vormt Omnisport Apeldoorn het decor voor het NK en EK baanwielrennen, waarbij nationale en internationale top aanwezig zal zijn. Afgelopen jaar hebben de Nederlandse baanwielrenners, onder wie Jeffrey Hoogland, op het WK vier keer goud en één keer zilver behaald.

Daarnaast staat ook nog het NK Atletiek in februari op het programma. Afgelopen jaar liep Femke Bol nog een nieuw wereldrecord in Apeldoorn!

Eerstvolgende evenementen

27-29 december 2023 – NK baanwielrennen

Een unieke kans om je wielerhelden in actie te zien in de vorm van hun leven.

10-14 januari 2024 – EK baanwielrennen
Deze sportieve krachtmeting is de ultieme kans voor de atleten om een plek in de nationale selecties voor de Olympische Spelen in Parijs te verdienen.

19-21 januari 2024 – The junior contest The Next Generation
Een van de grootste juniorentoernooien van Europa. Hier rijden de helden van morgen vlak voor je langs! Dit zijn selectiewedstrijden voor het EK en WK junioren. Toegang is gratis.

3-4 februari 2024  – NK Indoor Senioren en Masters Meerkamp U20
Twee dagen vol atletiekspektakel, waarop alle Nederlandse atletiektoppers hun opwachting komen maken.

Check voor de kaartverkoop voor de diverse evenementen en de complete agenda de website van Omnisport Apeldoorn: www.omnisport.nl