Sport

Nijkamp weer in top vorm

MEPPEL – In het weekend van zaterdag 11 en zondag 12 januari werd op de indoor banen van LTC Meppeler het eerste nationale jeugdranglijst toernooi van Junior Tour tot en met 16 jaar georganiseerd. De 13-jarige tennisspeelster Rose Marie Nijkamp, van TV de Maten, kreeg in december als gevolg van haar goede resultaten in 2019, zeer uitzondering een dispensatie van KNLTB om in een hogere leeftijd te spelen: in plaats van 2e jaar tot en met 14 jaar mag ze dit jaar tijdens de nationale ranglijst toernooien met de spelers tot en met 16 jaar meten.

In Meppel begon de Apeldoornse tennisster ongeplaatst aan het toernooi. Onderweg naar de finale schakelde ze achter elkaar Alexandra van Weelden (6-1 6-2), de 4de geplaatste Evelina Teeuwen (6-1 6-3), de 2e geplaatsen Tesse Haan (6-2 6-0) en in de finale de eerste geplaatste Romy Pols (6-2-6-0).

De nummer 1 van Nederland t/m 14 jaar en triple nationale kampioen laat zien na het winnen van een dames enkel 2 categorie (senioren) toernooi in Hilversum eind december dat ze nog steeds in uitstekende vorm is.

Rose Nijkamp vertrekt komende week met KNLTB, naar Bolton in Engeland en vervolgens naar het prestigieuze internationale toernooi ‘Les Petite As’ in Frankrijk onder de leiding van top KNLTB-coach Marcel Vos. Als nummer 30 op de internationale ranglijst in de wereld mag ze daar aantreden tegen de allerbeste 64 tennisspelers van alle werelddelen.

Tags: