Sport

Nieuwe visie en nieuwe hoofdsponsor handbalclub Achilles

APELDOORN – De Apeldoornse Handbal Vereniging Achilles presenteert met trots haar nieuwe visie, en maakt gelijk bekend dat FilterCare de nieuwe hoofdsponsor is vanaf het seizoen 2023-2024. Onder de nieuwe naam FilterCare Achilles zet de club haar koers voort met een hernieuwde visie, gericht op het versterken van haar sociaal-maatschappelijke en sportieve impact in de gemeenschap van Apeldoorn.

Over de samenwerking

Algemeen directeur Stefan van Hagen: “Al een aantal jaar ben ik betrokken bij de club. Zelf heb ik nooit gehandbald, maar inmiddels ben ik wel een fervent liefhebber van de snelle, dynamische en verrassende sport. De cultuur en ambitie van de vereniging en de uitstraling van de sport sluiten naadloos aan bij waar FilterCare voor staat: een hecht familiebedrijf met kampioensaspiraties. Ook wij staan voor kwaliteit in ontwikkeling en gaan altijd voor goud. Hoe mooi is het om samen als FilterCare Achilles de komende jaren een sociale en sportieve bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappij.”

Voorzitter Tonnie van Rijn: “FilterCare maakt het voor onze vereniging mogelijk om zowel sociaal als sportief de volgende stap te zetten in het behalen van onze doelen. Die zijn ambitieus op meerdere fronten. Wij zien uit naar een sportieve en succesvolle samenwerking.”

Toekomst Achilles

Gedurende de coronaperiode heeft het bestuur van AHV Achilles hard gewerkt aan de toekomstbestendigheid van de vereniging. In 2022 werd een ambitieuze koers uitgezet, met doelstellingen op sociaal-maatschappelijk en sportief gebied, evenals groei in het ledenaantal en de professionalisering van het bestuur en de commissies. Het hoogtepunt van het jubileumjaar was de viering op 4 juni 2022, waarbij wethouder Sunita Biharie aanwezig was. De viering markeerde ook de lancering van het initiatief ‘Helden in Beweging’, een sociaal groeiplan dat de vereniging op meerdere manieren inzet om zowel jong als oud in Apeldoorn in beweging te krijgen.

Sportieve successen

In het afgelopen seizoen werden er naast maatschappelijke inspanningen ook sportieve successen behaald. Zes teams werden kampioen in de zaalcompetitie en er werden medailles behaald op het NK Beach Handball in Venlo afgelopen juli. Met de promotie van het eerste herenteam naar de landelijke Eerste Divisie en de toetreding van drie jeugdteams tot de Landelijke Jeugd Divisies werd duidelijk dat er behoefte was aan investeringen in zowel de breedte als de top van het handbal en de talentontwikkeling.

Over FilterCare

FilterCare ontwerpt, bouwt en monteert filterinstallaties om schadelijke deeltjes te verwijderen uit gassen. Deze gassen komen vrij bij het verbranden van huisvuil, biomassa (GFT-afval), elektriciteitscentrales maar ook bij het recyclen van alle soorten batterijen en telefoons. FilterCare heeft vestigingen in de Benelux, Duitsland en Australië. Voor een korte introductie van het bedrijf: https://youtu.be/K0X2VDkLRR8

Voor verdere details over AHV Achilles en handbal in Apeldoorn kan men terecht op www.ahvachilles.nl.