Sport

Nieuwe Talententrainingen en trainer bij SV Dynamo

APELDOORN – Afgelopen week kon er al meegedeeld worden dat Michael Beugelsdijk door zal gaan als trainer/coach van Draisma Dynamo dames 1. Ook zal hij als hoofdtrainer dameslijn in de vereniging actief blijven. Daar kan SV Dynamo nu aan toevoegen dat zij voor dames 2 van SV Dynamo een nieuwe trainer heeft gevonden in de persoon van Wim Bijsterbosch.
Wim maakt na 4,5 succesvolle jaren bij Vovem ’90 de overstap naar deze vereniging en zal naast dames 2 ook een jeugdteam training gaan geven. Verder zal hij één van de Talententrainingen gaan verzorgen. “We hebben nu naast Michael als Hoofdtrainer dameslijn met Wim Bijsterbosch nog een opleider pur sang in huis. Samen met de dit seizoen al teruggekeerde André Jonker èn de trainers vanuit de eigen vereniging, hebben we nu een trainerspool in de dameslijn van erg hoog niveau,” stelt Hoofd Opleiding van SV Dynamo Arjan de Groot.

Herenlijn

In de herenlijn blijft het niveau eveneens hoog. Justin Sombroek gaat door als trainer/coach van H2 en ook de andere top- en opleidingstrainers zoals Redbad Strikwerda, Robert Horstink en Ruben de Vries blijven volgend jaar een actieve rol vervullen in de Jeugdopleiding.

Talententrainingen

Vanaf het seizoen 2020-2021 zal  SV Dynamo starten met Talententrainingen op de vrijdagavond. De groepen zullen gevuld worden vanuit de eigen opleidingsteams en open staan voor talenten uit de regio Veluwe.

De Talenttrainingen zullen niet alleen bestaan uit volleybalspecifieke training, maar ook een uur fysieke training. “Fysieke vorming is vaak een onderbelicht onderdeel in opleidingsland en daarom kiezen we ervoor om deze training te laten geven door een fysieke trainer. Wim Bijsterbosch, de aangetrokken trainer voor dames 2, is een expert op het gebied van fysieke training en wordt als Hoofd Fysieke training verantwoordelijk voor de invulling van het programma.”
Er zal gestart worden met 4 groepen:
  • Meisjes 15 en 16 jaar
  • Meisjes 17+
  • Jongens 15 en 16 jaar
  • Jongens 17+
Hierbij zal er niet keihard naar leeftijden gekeken worden, maar zal het ontwikkelniveau leidend zijn. Deze leeftijden zijn een richtlijn. In mei/juni is de planning dat er open trainingen zijn voor talenten uit de regio, maar gezien de situatie met het coronavirus kan SV Dynamo daar nu nog geen data voor noemen.
Wil je een keer mee komen trainen? Stuur dan een mail aan tc@svdynamo.nl en je wordt uitgenodigd voor een training zodra dat kan.