Sport

Nieuwe stijl Apeldoorn Cup slaat aan

In de week van 21 tot en met 28 augustus vindt voor de vijfde maal het toernooi om de Apeldoorn Cup nieuwe stijl plaats. Op zaterdag 21 augustus is de eerste ronde. Er zijn veertien deelnemende verenigingen. De zeven winnaars en de beste verliezer spelen dinsdag 24 augustus de kwartfinale. De halve finales worden op donderdag 26 augustus gespeeld. Aan het einde van die avond is duidelijk geworden welke teams zaterdag 28 augustus om de veertiende tot en met eerste plaats zullen strijden.

Omdat de wedstrijden voor veel deelnemers erg vroeg in de voorbereiding plaatsvinden, zullen de voorrondes en de kwart- en halve finales slechts twee keer 30 minuten duren. Daarbovenop mogen tijdens de wedstrijd acht wissels worden toegepast.

“De zes jaar geleden ingevoerde opzet van het toernooi is als een grote verbetering ervaren. Vooral de spelers zijn razend enthousiast. Het is en blijft natuurlijk een levende organisatie. Dus elke keer wordt er weer bijgeschaafd aan de opzet van het toernooi. De laatste evaluatie van dit toernooi bracht onder meer naar voren dat het mogelijk twee wedstrijden moeten spelen op de woensdagavond te bezwaarlijk was en niet goed paste in de nog prille voorbereiding op het voetbalseizoen. Daarom is in overleg met de deelnemende verenigingen besloten al op zaterdag te beginnen en die zaterdag daarna (28 augustus) het toernooi af te sluiten. Iedere deelnemende vereniging speelt dus minimaal twee wedstrijden”, aldus de organisatie.

Het voetbaltoernooi valt onder verantwoording van de Apeldoorn Cupcommissie en wordt gespeeld op de velden van csv Apeldoorn. Deze vereniging verleent de faciliteiten en de Apeldoorn Cupcommissie is gastheer en organisator. Het is de commissie opnieuw gelukt om de zes sponsors van het afgelopen toernooi in 2019 opnieuw te binden. Zij doen een belangrijke financiële en materiele bijdrage om dit toernooi mogelijk te maken. Het zijn: 11teamsports, Uitgeverij Stedendriehoek, Bouwonderneming Veeneman bv, MEN Consultancy/WoZoPro, Broekhuis Apeldoorn en B & K advies (hypotheken & verzekeringen). Plus een nieuwe sponsor: Global Football Academy.

“Elke keer als u naar het Orderbos komt om een wedstrijd bij te wonen wordt een kleine bijdrage gevraagd aan alle bezoekers. Voor slechts een euro ontvangt u een entreebewijs dat tevens dienst doet als lot. Op zaterdag 28 augustus, tijdens de rust van de finale, worden de winnende nummers bekend gemaakt en kunnen de winnaars hun prijs ophalen. De gehele opbrengst gaat ook dit jaar weer naar een goed doel. De Stichting Paardrijden Gehandicapten Apeldoorn is dit toernooi de gelukkige en komt die eer toe.”

Het wedstrijdschema voor zaterdag 21 augustus:

13.00 uur: Victoria Boys-sv Orderbos, Robur et Velocitas-avv Columbia, vv Beekbergen-Apeldoornse Boys.

14.45 uur: csv Apeldoorn-WSV, sp Teuge-Groen-Wit ’62, Albatross-AGOVV.

Op dinsdag 24 augustus stromen Klarenbeek en TKA ook in en spelen tegen elkaar.