Sport

Nerena de Boer (11) behaalt podiumplek bij Hayashi Amsterdam Kumite Cup

Zondag 11 juli 2021 werd de eerste internationale karatewedstrijd gehouden in Amsterdam: de Hayashi Amsterdam Kumite Cup voor jeugd tot 18 jaar. Na anderhalf jaar was dit de eerste wedstrijd voor de jeugd. Ook Karate-do Smaal was hierbij aanwezig en heeft een podiumplek weten te bemachtigen. 

Het toernooi was goed georganiseerd, de coronaregels werden goed in acht genomen. Elke deelnemer mocht maar één toeschouwer meenemen en  zodra de poule uitgespeeld was moest men gelijk de zaal verlaten voor de volgende poule. Om de jeugd zoveel mogelijk wedstrijden te laten draaien was er gekozen voor Round Robin, dat wil zeggen poules van maximaal 5 deelnemers. De deelnemers moesten allemaal een keer tegen elkaar een wedstrijd draaien.

Ook Karate-do Smaal was hierbij aanwezig en heeft een podiumplek weten te bemachtigen. Nerena de Boer, 11 jaar, durfde het aan om aan dit toernooi mee te doen. Zij heeft een mooie derde plek weten te veroveren op het podium. Nadat de wedstrijden anderhalf jaar stil hebben gelegen, heeft zij toch haar niveau weten te behouden. Karate-do Smaal is trots op Nerena.