Sport

‘Mijn buddy zat me flink achter de broek’

door Elisa De Bruijn

APELDOORN – Nieuwsblad Stedendriehoek besteedt elke week aandacht aan het Business Boxing Gala, dat zal plaatsvinden op vrijdag 3 november in The Gym in Apeldoorn. Namens de krant interviewt Elisa De Bruijn ondernemers die gaan deelnemen in de boksring. Vandaag staat Roland Rooks in het spotlicht.

Roland Rooks (54) is zelfstandig ondernemer en mede-eigenaar van het bedrijf SkooR. Dit is een trainingsbureau dat zich vooral bezighoudt met jonge professionals die hun talenten verder willen ontwikkelen. Daarnaast biedt SkooR coaching en training op het gebied van persoonlijk leiderschap. “Ik ben begonnen met trainen bij The Gym om fitter te worden”, vertelt Roland. “Toen René Diks mij vroeg mee te doen aan het Business Boxing Gala, werd ik meteen enthousiast en ben ik gelijk meer gaan trainen.” Roland traint zo’n vier keer per week en let daarbij goed op zijn dieet. “Ik ben ook tijdelijk gestopt met het drinken van alcohol, wat best moeilijk vol te houden is.”

Bij The Gym wordt iedere ondernemer goed begeleid door René en zijn team, om tijdens de wedstrijd van vrijdag 3 november fit de ring in te stappen. “De trainingen waren in het begin best wel zwaar”, zegt Roland. “Het sparren moet je ook echt leren voordat je dat een beetje onder de knie hebt, maar mijn conditie verbeterde snel.”

Sommige boksende ondernemers maken gebruik van een buddy, die hen persoonlijk aanmoedigt en motiveert. “Ik heb heel veel baat gehad bij mijn buddy; zij heeft me echt gemotiveerd en achter de broek gezeten waar nodig.” Tijdens het sporten heeft iedere bokser zijn of haar eigen tactiek. “Wat mijn slechte en goede kanten zijn moet echt gaan blijken tijdens de wedstrijd zelf. Mijn trainer Pascal en ik gaan samen een plan voorbereiden om op 3 november de winst binnen te halen.”

Aan iedere ondernemer vraag ik wat hun advies is aan mensen die graag willen beginnen met boksen, maar eigenlijk niet goed weten hoe ze het best kunnen beginnen. “De weg naar de wedstrijd toe is een heel speciaal maar ook intensief proces, waarbij je goed moet letten op wat voor jou lichamelijk haalbaar is. Het is belangrijk goed op jezelf te letten en soms even alle rust te pakken, om daarna weer voluit te gaan. Experts bij The Gym ondersteunen ons hier heel goed in.”

Tot slot vertelt Roland hoe enthousiast hij is geworden over de sport. “Ik heb door mee te doen aan dit project, enorm veel waardering gekregen voor de bokssport. Hoewel het een vechtsport is, gaat iedereen op een respectvolle manier met elkaar om. Kortom, ik heb megaveel zin in vrijdag 3 november. Tegen mijn tegenstander zou ik willen zeggen: laten we er een mooie wedstrijd van maken.”