Sport

Midden-Veluwe wandeltocht

Na drie jaar wordt op zaterdag 4 en zondag 5 maart eindelijk weer de Midden-Veluwe wandeltocht georganiseerd door de werkgroep Wandeltochten Apeldoorn e.o. van de Stichting Internationale Vierdaagse Apeldoorn. Het betreft de vijfde editie.

Bij deze ééndaagse wandeltocht kunnen de deelnemers kennismaken met het gebied waarin zich in juli een deel van de 68e Cantharel Internationale 4Daagse Apeldoorn zal afspelen. Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van vijf, tien, vijftien en twintig kilometer. De routes gaan door uitgestrekte bossen met statige brede lanen, afgewisseld met smalle bospaden. De routes zijn op beide wandeldagen gelijk en zijn met pijlen aangegeven. De deelnemers krijgen een routekaart mee. Nordic walkers zijn ook welkom. Honden mogen meelopen, mits aangelijnd. Er kunnen wildroosters in het parkoers aanwezig zijn.

De start is bij Van Der Valk hotel Apeldoorn De Cantharel, Van Golsteinlaan 20 in Ugchelen. Vanwege de beperkte parkeergelegenheid is het verzoek om zoveel mogelijk per openbaar vervoer of de fiets te komen.

Deelnemers kunnen zich aanmelden in de Veluwezaal van het Congrescentrum. De starttijden zijn: 20 kilometer (9.00 tot 11.00 uur), 15 kilometer (9.00 tot 12.00 uur), 10 kilometer (9.00 tot 13.00 uur) en 5 kilometer (9.00 tot 14.00 uur). Op beide kortste afstanden is onderweg geen rustplaats voorzien. Om uiterlijk 16.30 uur moeten de wandelaars hun route voltooid hebben.

Iedere wandelliefhebber kan aan deze tocht deelnemen. Deelname kost €4,50 per persoon, leden van een erkende wandelsportorganisatie betalen €3,50. Deelnemers die zich vóór 28 februari hebben ingeschreven voor de 4daagse Apeldoorn (start inschrijving op woensdag 15 februari) kunnen op vertoon van het inschrijvingsbewijs gratis wandelen.

Voor meer informatie, website www.4daagseapeldoorn.nl/wandeltochten of e-mail wandeltochten@4daagseapeldoorn.nl