Sport

Michel Klomp voelt zich al helemaal thuis in De Vecht

APELDOORN – Michel Klomp debuteert komend voetbaljaar als hoofdtrainer in het amateurvoetbal. Het heeft eventjes geduurd, maar op 52-jarige leeftijd staat de oudere broer van WSV-coach Roberto Klomp voor het eerst op eigen benen. Bij vijfdeklasser V en L uit De Vecht ziet de Apeldoorner voor zichzelf een mooie uitdaging weggelegd. “We gaan proberen er een mooi seizoen van te maken.”

Zijn eerste kennismaking met de elitetroepen van de Sportvereniging Vlug en Lenig stemt de nieuwe roerganger tevreden. “We zijn op 8 augustus begonnen met trainen. Ondanks de vakanties stond ik bij die eerste training met 22 man op het veld.” Op het Hanendârptoernooi in Emst beleefde de nieuwe V en L-trainer afgelopen week zijn vuurdoop. Met een 0-0 gelijkspel tegen de hoofdmacht van de organiserende vereniging sloten Klomp en de zijnen hun eerste oefenduel doelpuntloos af. Zaterdag volgde een 4-1 nederlaag tegen zaterdagvierdeklasser EZC ’84.

 

Hoewel hij zich pas op latere leeftijd op het hoofdtrainerschap stort, heeft Klomp al een heel voetballeven achter zich. Zelf snelde hij in de shirts van OBV, AGOVV, B en O en Victoria Boys vlug en lenig over de velden. Op Berg en Bos stond hij zelfs weleens samen op het veld met Peter Bosz, de huidige trainer van Champions League-deelnemer Borussia Dortmund. In de loop der jaren trainde de voetballiefhebber tal van jeugd- en selectie-elftallen. Daarnaast assisteerde hij, zoals bij AGOVV en Apeldoornse Boys, broer Roberto. “Bij Victoria Boys hebben we nog samen gevoetbald. Een mooi jaar was dat. Met Jan Schild als trainer.”

 

De afgelopen drie seizoenen probeerde Michel Klomp de junioren van Eerbeekse Boys de fijne kneepjes van het spel bij te brengen. “Ik trainde de B1. Een heel leergierige groep. Ik had een groep van achttien man. Ze waren er elke training allemaal. Je krijgt weleens te horen: wat moet je bij zo’n boerenclubje? Nou, ze hebben alles er prima voor elkaar. Iedereen gaat er voor. Bij V en L is dat ook zo, al is dat een iets lager niveau. Echt een familieclub. Tussen de 350 en 400 leden. Bij een zeskamp voor de jeugd lopen er vijftig tot zestig kinderen rond. Iedereen is bij de club betrokken.”

 

“Ik vind het leuk om spelers beter te maken. Ik ben vorig seizoen al een aantal keren gaan kijken. Hoewel ze derde van onderen zijn geëindigd, zit er best wel voetbal in. Er staat een leuke groep. Er is zelfs een aantal spelers bijgekomen. Ik wil proberen om het komend seizoen er wat meer verzorgd voetbal in te brengen. Van achteruit opbouwen. Niet alleen maar die lange bal geven. Dat moet eruit. Het bestuur heeft niet echt een doelstelling meegegeven. Het zou mooi zijn om in het eerste rijtje te komen”, hoopt de nieuwe V en L-trainer zijn visitekaartje af te geven in de vijfde klasse F.

 

Klomp kijkt hoe dan ook al reikhalzend uit naar de competitiestart. “Ik heb er echt zin in. Toen ik op vakantie was, zat ik al af te tellen om te kunnen beginnen. De Vecht is bovendien lekker dichtbij. Als ik wil, kan ik er zelfs op de fiets heen.”