Sport

Met start van play-offs begint seizoen voor Wessel Blom en Draisma Dynamo pas echt

Voor het tweede jaar in successie staat Wessel Blom garant voor een stukje oer Noord-Hollandse degelijkheid en betrouwbaarheid in het team van Draisma Dynamo. Voordat de dynamo in het huidige seizoen wat moeizaam op gang komt kan de 24-jarige passer/loper uit Warmenhuizen tal van oorzaken aandragen. Zoals het iemand uit de Kop van Noord-Holland betaamt, laat Blom zich niet zo gauw ergens door van de wijs brengen. Met de start van de play-offs begint het seizoen pas echt, constateert hij nuchter. “Er is nog van alles mogelijk.”

Blom behoort tot de weinigen in de selectie van trainer/coach Bas Hellinga die weten wat erbij komt kijken om landskampioen te worden. Met Landstede stond hij aan het einde van het seizoen 2014-2015 al eens op de hoogste trede van het ereschavot. Hij ziet geen enkele reden waarom hij dit kunstje met Draisma Dynamo niet zou kunnen herhalen. Ondanks dat de aanloop richting kampioenspoule door personele en fysieke problemen nogal stroef verloopt, meent hij dat de Apeldoornse grootmacht zeker een rol van betekenis kan gaan spelen gedurende de ontknoping van het seizoen.

 

“Vorig jaar zaten we er dicht bij. We draaiden een fantastisch seizoen. Op vier wedstrijden na… We piekten te vroeg. Nu zijn we misschien geen favoriet, maar we zijn ook zeker niet kansloos. Lycurgus en Orion zijn de grootste kanshebbers. Zij zijn de favorieten. Wij zijn een heel goede outsider. Dat weten zij ook. Zij zullen ons zeker niet onderschatten”, vertrouwt Blom Draisma Dynamo veel toe wanneer iedereen fit is en het in de beslissende fases van de competitie het zware geschut in stelling kan brengen.

 

“We hebben er een paar jongens bij die al heel lang meelopen. Renzo Verschuren, Bart van Garderen en Michiel van Dorsten hebben veel ervaring. En vergeet Ewoud Gommans niet. Met de acht jaar ervaring die hij meebrengt uit het buitenland, kan hij ook heel belangrijk zijn voor de ploeg”, verklaart de voormalig jeugdinternational dat er in kwalitatief opzicht weinig mankeert aan de huidige selectie van Draisma Dynamo.

 

Bestaande probleempjes beperken zich in hoofdzaak tot het kwantitatieve vlak, zo oordeelt Blom. De geringe omvang van de spelersgroep beperkt de wisselmogelijkheden en brengt een grotere fysieke belasting voor de spelers met zich mee. “Dit seizoen is vergelijkbaar met wat ik tijdens mijn tweede jaar in Zwolle meemaakte. Daar vielen de spelers ook achter elkaar om. Maar ondanks onze krappe selectie is er helemaal niks aan de hand. We moeten tevreden zijn met de derde plaats. Met de huidige stand gaan we de play-offs in met één punt achterstand op Orion en twee op Lycurgus. Er is nog alles van alles mogelijk. De landstitel is het enige waar we ons op focussen. Ik heb er wel vertrouwen in.”

 

Aan hem zal het niet liggen, stelt de man die bij De Boemel in Tuitjenhorn voor het eerst met de volleybalsport in aanraking kwam. Via Dinto, Lycurgus, het Rotterdamse Fusion en Landstede maakte hij in de nazomer van 2016 in het gezelschap van Nico Manenschijn en Frits van Gestel zijn opwachting in Omnisport. In Zwolle werd de geldkraan dichtgedraaid. In Apeldoorn zag en ziet Blom voor zichzelf de mogelijkheid zijn sportieve ambities verder vorm te geven. Hij zou graag in de nabije toekomst zijn volleybaltalent ooit nooit eens ten gelde willen maken in een sterke buitenlandse competitie. Een landstitel met Draisma Dynamo op zijn CV zou zo’n stap vereenvoudigen.

 

Een vlammend seizoensslot kan verwezenlijking van zijn droom dichterbij brengen. Ambitieus als hij is, eist Blom veel van zichzelf. Zijn eigen inbreng beschouwend constateert de passer/loper dat het altijd beter kan. “Ik ben niet het type speler dat er tachtig ballen in moet slaan. Ik moet een goede pass geven. Het gaat voor mezelf wat wisselend. Ik sukkel een beetje met m’n bovenbeen. Ik heb drie à vier wedstrijden onder m’n niveau gespeeld. In het tweede deel van het seizoen wil ik iets stabieler worden in mijn spel.”

Businessclub viert 25-jarig bestaan

APELDOORN – Voor de Vriendenclub Dynamo wordt 2018 al op voorhand een gedenkwaardig jaar. Het businessnetwerk dat de volleyballers van Draisma Dynamo door dik en dun steunt viert dit jaar haar 25-jarig bestaan.

Uiteraard laat het bestuur van Draisma Dynamo’s Vrienden dit heugelijke feit niet ongemerkt voorbij gaan en zal het jubileum te zijner tijd op passende wijze worden gevierd. Aan activiteiten voor de leden van de businessclub staat er de komende weken en maanden sowieso weer het nodige op de agenda. Met een rondleiding op de Koning Willem III-kazerne neemt het businessclubjaar 2018 deze week een officiële aanvang. De Vrienden van Draisma treden op donderdag 18 januari aan op het opleidings- en kenniscentrum van de Koninklijke Marechaussee. De kazerne werd in de jaren ‘30 van de vorige eeuw gebouwd door Dynamo’s hoofdsponsor Aannemingsbedrijf Draisma.